Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi gresite pe care sigur le-ai primit

Tags: sfaturi gresite, freelancer, proiecte, afacere, munca, piata, clientii, greseli

Fie ca lucrezi ca freelancer sau ai afacerea ta, cu siguranta ai avut parte de sfaturi pe care fie le-ai cerut, fie le-ai primit inainte de a fi apucat sa deschizi gura si sa spui ca totul merge bine si ca nu ai nevoie de sfaturi.

Poate ca ai crezut in unele dintre aceste sugestii despre cum sa te trezesti a doua zi si sa iti vezi visul stralucind in fata ochilor. Evident, nu ti s-a intamplat sa vezi minunea asta in urmatoarele 12 ore, caz in care, daca ai urmat aceste sfaturi, ai mai corectat pe ici, pe colo si ai mai invatat din propriile greseli, nu doar din ale altora.

Iata 5 sfaturi gresite pe care sigur le-ai primit sau urmat pana acum, macar intr-o anumita masura. Sunt gresite si vom afla impreuna si de ce:

1. Nu-ti face probleme in legatura cu ce vrea piata.

Suna asa de bine si de eliberator ca mai ca-ti vine sa-l urmezi. Tu fa ce-ti trece prin cap si o sa reusesti. Ca freelancer insa, e esential sa ai clienti. Evident, si ca afacere, te sustii tot prin clienti. Si lor trebuie sa le oferi ce isi doresc.

2. Trebuie sa incepi de jos.

Asa se justifica de ce unii oameni muncesc pe degeaba sau aproape pe degeaba. Nu se justifica, ci asa isi justifica ei preturile aproape inexistente. Va trebui sa iti fixezi niste tarife care sa te ajute nu doar sa iti cumperi cina, ci sa iti platesti si casa.

3. Poti plati pe altcineva sa faca munca in locul tau.

Unii oameni cred ca pot plati pe altcineva pe nimic sa faca munca necesara in locul lor. Se gandesc ca pot cere un pret foarte mare si pot incasa diferenta. Daca faci insa acest lucru, te alaturi unui cerc vicios si nu mai poti fi numit profesionist in domeniul tau.

4. Accepta doar proiectele pe care le iubeste.

Poti alege numai proiectele care te incanta peste masura si poti alege sa lucrezi numai cu oamenii despre care instinctul tau iti spune ca sunt de nota zece. Nu vei fi insa niciodata protejat de lucruri mai putin placute, asa ca e bine sa accepti si proiecte care nu sunt tocmai in topul preferintelor, dar din care vei avea cu siguranta de invatat. Si de castigat din punct de vedere financiar, desigur.

5. Afacerea ta e pe primul loc.

Nu e intotdeauna cea mai buna idee sa-ti pui afacerea pe primul loc. Sanatatea e cea mai importanta. Familia, prietenii si sanatatea sunt pe primul loc. Iata deja cateva elemente importante care declaseaza afacerea. Iata de ce ai primit inca un sfat gresit pe care poate l-ai urmat uneori.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016