Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 intrebari de adresat angajatorului in cadrul interviului

Tags: interviu de angajare, candidat, job, post, manager, intrebari interviu

Atunci cand esti in cautarea unui job si iti doresti sa obtii un post care ti se potriveste cu adevarat, exista anumite intrebari pe care ar trebui sa ti le adresezi: vei face ceea ce iti doresti, iti vei folosi cunostintele dobandite, si multe altele. Exista insa anumite intrebari pe care va trebui sa le adresezi in timpul interviului, pentru a intelege daca jobul ti se potriveste cu adevarat, dar si pentru a te diferentia de concurenta.
Iata cateva intrebari pe care le poti adresa angajatorului in cadrul interviului:
 
1. In calitate de manager, ce fel de atitudini va deranjeaza?
Ori de cate ori este posibil, este indicat sa adresezi intrebari la care sa ti se raspunda cu exemple concrete. In acest caz, iti doresti sa stii ce fel de comportament este inacceptabil in ochii angajatorului pentru a sti ce sa nu faci in cazul in care vei fi angajat.
 
2. Cat de receptiv sunteti la feedback-ul primit din partea angajatilor atunci cand acestia nu sunt de acord cu dvs.?
Daca iti doresti sa te poti exprima liber, chiar si atunci cand nu esti de acord cu o anumita decizie a managerului, atunci aceasta intrebare este importanta. Te va ajuta sa intelegi cat de receptiv este managerul la feedback-ul constructiv.
 
3. Imi puteti oferi un exemplu despre cum colaborati cu celelalte departamente?
Este foarte posibil ca ai o idee complet diferita despre cum ar trebui sa colaborezi cu celalalte departamente, astfel ca aceasta intrebare iti permite sa vezi daca vei fi compatibil cu mediul de lucru din cadrul companiei respective.
 
4. Care au fost trasaturile angajatilor dvs. preferati?
Atunci cand adresezi aceasta intrebare, va trebui sa fii atent si la limbajul trupului, tonul vocii si cuvintele folosite. Astfel vei descoperi daca ai cateva din aceste calitati si vei putea afla mai usor daca esti compatibil cu jobul, dar si cu managerul.
 
5. Care a fost cea mai strategica decizie pe care compania a luat-o in ultimul an? Puteti descrie modul in care s-a ajuns la aceasta decizie?
Cu siguranta iti doresti sa lucrezi pentru o companie de viitor. Adresand aceasta intrebare, ii vei demonstra angajatorului ca planifici lucrurile dinainte si te va ajuta sa intelegi ce trebuie sa faci pentru a fi un angajat valoros in cadrul companiei.
 
6. Care a fost una din greselile majore facute de echipa dvs. si care a fost raspunsul dvs.?  
Iti doresti sa iti poti asuma riscuri, insa iti doresti de asemenea sa stii ca managerul te va sprijini daca vei gresi. Aceasta intrebare iti va permite sa descoperi daca managerul accepta angajatii care isi asuma riscuri si care gresesc.
 
7. Care sunt principalii trei factori care va influenteaza decizia de angajare a unei persoane pentru acest post?
Aceasta intrebare este de preferat sa fie adresata spre sfarsitul interviului. Iti va permite sa descoperi daca te potrivesti cu profilul cautat de angajator, dar si sa stii asupra caror aspecte ar trebui sa lucrezi pentru urmatorul interviu.
 
Sursa: Mashable
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016