Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 sfaturi pentru un CV de exceptie

Tags: cv de exceptie, redactare cv, scrisoare de intentie, job, interviu, angajare

Pentru a redacta un CV de exceptie, care sa te ajute sa obtii jobul mult visat, nu trebuie sa fii neaparat licentiat in Litere, ci trebuie sa oferi informatii clare si precise, sa folosesti un limbaj profesionist si sa dovedesti angajatorului ca tu esti omul potrivit la locul potrivit.
Incearca sa eviti urmatoarele greseli majore:
 
1. Greseli gramaticale si/sau de ortografie
CV-urile care sunt redactate corect din punct de vedere gramatical si ortografic nu ies in evidenta. Insa orice greseala din CV va iesi in evidenta si ii va transmite angajatorului un mesaj dorit: acela ca esti o persoana neatenta, grabita, sau, chiar needucata. Daca CV-ul tau contine greseli gramaticale sau de ortografie, nu te astepta sa fii chemat la interviu. 
 
2. Folosirea aceluiasi CV pentru toate joburile
Un angajator isi da imediat seama daca CV-ul tau este personalizat pentru jobul respectiv sau daca este un CV standard cu care aplici la toate joburile. Este extrem de important sa iti personalizezi CV-ul in functie de jobul la care aplici pentru a-i arata angajatorului ca esti cu adevarat interesat de oferta sa si ca esti dispus sa depui un efort suplimentar pentru obtinerea postului. Un CV atent redactat, adaptat jobului pentru care aplici, va iesi imediat in evidenta din sutele de CV-uri standard.
 
3. Nerespectarea instructiunilor
Daca anuntul specifica anumite elemente ce nu ar trebui sa lipseasca din CV, atunci asigura-te ca le-ai inclus in CV-ul tau. Daca ti se cere un CV in format cronologic, in care sa specifici toate joburile anterioare, ar trebui sa respecti cu strictete aceste cerinte. Acorda o atentie deosebita cerintelor si specificatiilor impuse de angajator. Orice greseala ii va transmite angajatorului mesajul ca nu stii sa urmezi niste instructiuni simple si, cel mai probabil, nu vei fi chemat la interviu.
 
4. Minciunile
Este foarte important sa fii sincer cand iti redactezi CV-ul. Orice minciuna va iesi ulterior la iveala si ar fi bine sa eviti astfel de intamplari. Bineinteles, trebuie sa iti scoti in evidenta calitatile si realizarile profesionale, insa nu ar trebui niciodata sa minti in CV.
 
Cum sa iti optimizezi CV-ul si sa-ti maresti sansele de a fi chemat la interviu:
 
5. Fii cat mai specific
Scoate in evidenta realizarile profesionale si ofera exemple concrete. Daca ai contribuit la cresterea profitului sau la cresterea productivitatii, ofera exemple si argumente credibile. Doar asa iti vei impresiona viitorul angajator si ii vei arata de ce esti cu adevarat capabil.
 
6. Creeaza-ti o imagine puternica
CV-ul este o oportunitate excelenta de creare a unei imagini puternice. Daca aplici pentru un job in domeniul publicitatii, atunci CV-ul tau ar trebui sa impresioneze prin creativitate si inventivitate. Daca vrei sa obtii o pozitie de management, atunci CV-ul tau trebuie sa arate impecabil si extrem de profesional. Incearca sa afli care este standardul de calitate in industria respectiva si apoi incearca sa depasesti acest standard.

7. Prioritizeaza
Nu uita sa scoti in evidenta aspectele cele mai importante. Nu uita ca angajatorului ii trebuie mai putin de un minut pentru a se hotari daca va citi sau nu CV-ul tau. Trebuie sa il convingi inca din primele secunde ca CV-ul tau merita a fi citit. Asigura-te ca informatiile relevante pentru postul la care aplici ies in evidenta.
 
8. Include o scrisoare de intentie
Nu uita sa incluzi o scrisoare de intentie. Chiar daca redactarea acesteia va necesita putin efort suplimentar, aceasta te va ajuta sa iesi in evidenta si sa ii explici angajatorului, in cuvintele tale, de ce esti omul cel mai potrivit pentru acel job. Aici poti include amanunte care nu apar in CV si poti evidentia calitatile cheie care te recomanda pentru postul respectiv.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016