Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt gesturile care ne tradeaza?

Tags: limbajul gesturilor, gesturi care ne tradeaza, limbajul trupului, interviu, interlocutor, interactiune

Gesturile celor cu care interactionam ne pot ajuta sa le cunoastem intentiile, daca stim sa le analizam. Totul este sa cunoastem cateva reguli simple referitoare la limbajul trupului, pentru a putea fi atenti pe viitor si sa urmarim gesturile interlocutorilor nostri si a anticipa comportamentul lor.
Care sunt gesturile care ne tradeaza?

In primul rand, postura. Aceasta poate exprima sinceritatea sau lipsa acesteia. Imobilitatea, spre exemplu, ne duce cu gandul la minciuna. Din punct de vedere psihologic, acest fapt poate fi explicat de teama noastra de a fi desoperiti. Astfel ca avem tendinta sa ne retragem, sa ocupam mai putin spatiu si sa ne indreptam corpul intr-o directie opusa interlotorului.

Zambetul este un alt gest care ne tradeaza adevaratele intentii. Este esential sa cunoastem diferenta intre un zambet autentic si unul fals, de complezenta. Ochii sunt cei mai buni indicatori in acest sens, deoarece un zambet autentic este in resimtit si la nivelul ochilor. Daca cineva zambeste, insa ochii ii raman la fel, acela nu este un zambet autentic.

Ce ne mai tradeaza? Privirea. Cand interlocutorul evita contactul vizual este un semn ca are ceva de ascuns. Daca nu doriti sa fiti suspectat de minciuna, priviti intotdeauna interlocutorul in ochi in timp ce vorbiti cu el.

Limbajul corpului in cadrul unui interviu

Prima impresie conteaza. Iar acest lucru este cu atat mai important in cadrul unui interviu de angajare. Atunci cand intram intr-o incapere, nu trebuie in niciun caz sa ramanem pironiti in pragul usii, deoarece vom parea nesiguri. Iar atunci cand avansam pana in mijlocul camerei, insa nu ajungem la interlocutor, acesta va considera ca suntem oarecum tematori. Mai mult, il punem pe acesta intr-o situatie neplacuta deoarece va trebui sa vina el inspre noi.

Atunci cand ne prezentam la un interviu de angajare, cea mai buna abordare este sa intram degajat, plini de incredere, sa ne apropiem de interlocutor si sa ii intindem mana.
 
Autor: MarketingPortal.ro


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016