Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat se castiga din stat la cratita

Tags: jamie oliver, gatit, bucatari celebri, avere, mancare

Faceti parte dintre aceia carora mirosul de varza calita le intoarce stomacul pe dos? Credeti cu putere ca sistemul de „mancare livrata la domiciliu” este mana cereasca pentru propria supravietuire? Ar trebui sa va mai ganditi un pic, caci ceapa calita si spartul nucilor v-ar putea aduce o avere uriasa, cum nici n-ati visat. Marii chefi ai lumii ne ovedesc asta.
Sunt foarte cunoscuti, caci si-au construit cu entuziasm si talent brandul personal, prin publicarea de carti, aparitii TV si implicarea in campanii rasunatoare de promovare a mancarii sanatoase. Se numesc chefi, dar sunt adevarati oameni de afaceri care au reusit sa devina bogati folosindu-si pasiunea de a gati.
 
Jamie Oliver



Britanicul cu freza ciufulita care-si baga mainile in tot felul de mancaruri inventate de el este iubit atat de conationali, dar si de americani.

Potrivit celor de la The Sunday Times este cel mai bogat bucatar din lume in 2012 cu o avere de aproape 244 de milioane de dolari stransi din restaurante, emisiuni TV, produse cu brandul propriu si carti de gatit. Nu numai ca e cel mai bogat chef, dar a reusit sa intre si pe lista celor mai buni autori, fiind aproape sa o ajunga J.K. Rowling (autoarea seriei Harry Potter) dupa ce cartile sale “30-Minute Meals” au fost printre cele mai vandute in librariile britanice.
Wolfgang Puck



Puck  (62 ani) are origini austriace si este cunoscut ca bucatarul preferat al vedetelor, caci multi ani la rand a fost maestru de ceremonii pentru dineurile si petrecerile care au loc dupa gala premiilor Oscar. Wolfgang Puck este un impatimit al bucatariei californiene, dar a experimentat multe alte feluri de mancare din toate bucatariile lumii si nu a dat gres.

Puck are si 21 de restaurante sofisticate, 50 de restaurante rapide Wolfgang Puck Express, emisiuni TV, carti de bucate, linii de electrocasnice si produse alimentare, ustensile de bucatarie. Toate acestea sunt estimate la 400 de milioane de dolari, iar veniturile adunate din ele se ridica la 800 de milioane de dolari.









Alain Ducasse


 
Anual incaseaza 80 de milioane de dolari. Francezul a reusit sa se impuna in lumea bucatariei internationale prin cele 30 de restaurante si 3 hoteluri pe tot globul. Are restaurante la Paris, Londra, Hong Kong, Sankt Petersburg, chiar si in Tokyo. Un pranz la „Adour Alain Ducasse” la St Regis In New York costa intre 55 si 85 de dolari de persoana. In 2005 si 2010 a primit cate trei stele Michelin pentru doua dintre restaurantele sale. La Paris si-a deschis o scoala culinara. Potrivit Forbes, averea lui anuala este de 5 milioane de dolari.
















Paula Deen



Regina bucatariei sudice americane spune ca isi datoreaza aptitudinile gastronomice tulburarii psihice – agorafobia - care i-a furat doua decenii din viata. „Puteam sa ma concentrez pe ce aveam in oale si sa blochez ce imi trecea prin cap. In unele zile puteam sa merg pana la supermarket, dar nu puteam niciodata sa intru prea mult inauntru. Am invatat sa gatesc cu ingredientele pe care le tineau aproape de usa”, a povestit aceasta publicatiei New York Times cu ocazia lansarii autobiografiei “Paula Deen: Nu totul e despre gatit”.

Acum, numai din vanzarile de carti de bucate, strange anual peste 9 milioane de dolari. Pe langa acestea averea ei sporeste cu vanzarile de aparatura, produse alimentare, ustensile, vesela si emisiuni. Paula Deen este in continuare si proprietara restaurantului “The Lady and Sons”, acolo unde a pornit aventura ei in bucatarie.

A scris 14 carti de bucate vandute in peste 8 milioane de exemplare.
 





Nobuyuki Matsuhisa



A inceput de la curatatul pestelui, apoi s-a specializat in prepararea sushi-ului si in bucataria fusion, mixand mancarurile traditionale japoneze cu ingrediente din America de Sud. A facut astfel ca mancarea japoneza sa fie pe placul clientilor din toata lumea. In Statele Unite, in special, a avut un succes urias. Felul de mancare favorit al tuturor clientilor este codul negru cu miso. Unul dintre partenerii sai de afaceri este cunoscutul actor Robert De Niro.

Bucatarul cu origini japoneze nu s-a oprit insa in America. Si-a deschis restaurante in toata lumea, trei dintre ele cu stele Michelin, a pus pe piata un brand personal de sake si unul de bere, dar si vesela cu semnatura.
Averea lui anuala este estimata la 5 milioane de dolari.


















Anthony Bourdain



Si-a creat renumele de baiat rautacios dar asta nu i-a stirbit din celebritate. Cea mai mare parte din venituri ii revin din vanzarile de carti si aparitiile tv, mai ales ca pentru fiecare emisiune in care isi face aparitia incaseaza 50.000 de dolari.

Nu are restaurante, dar castiga 1,5 milioane de dolari pe an doar din pasiunea lui pentru bucatarie si scris. Articolele lui au fost publicate in „The New Yorker”, „The New York Times”, „Esquire” sau „Financial Times”. A primit premii prestigioase, cum ar fi “Scriitorul Culinar al anului”, din partea revistei Bon Appetit, in 2001, ?i un Emmy pentru documentarul filmat in timpul conflictului dintre Liban si Israel, in 2006. 

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016