Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Coloana sonora a reclamelor voastre favorite

Tags: coloana sonora, reclame favorite, muzica, google chrome, lady gaga, animale, a-ha

Casatoria din dragoste dintre muzica si publicitate s-a nascut in perioada copilariei radioului. Acum, cele mai mari companii ale lumii fac o infuzie de cantece ale muzicienilor mai mult sau mai putin cunoscuti, pentru a intari imaginea de brand a ultimelor lor produse si servicii.
De ce? Conform mashable.com, studiile care diseca efectele muzicii asupra consumatorilor sugereaza ca aceste cantece modeleaza pozitiv raspunsul privitorului in fata reclamei. Alegerea cantecului potrivit poate influenta cat de mult se uita cineva la o reclama si ii convinge, in pasi de dans, sa faca gestul de cumparare.
 
"Muzica da nastere unei anumite stari, unui anumit sentiment sau asocieri in mintea consumatorului care-i face sa se deschida", spune Jessica Page, marketing manager pentru Exfm, o extensie Chrome axata pe identificarea muzicii. "Este un element cheie in ceea ce priveste crearea unei legaturi intre consumatori si marci".
 
Sa luam, de exemplu, reclama de la Chrysler difuzata in timpul Super Bowl din 2011. Kion Sanders, coordonator de social media la MTV, este de parere ca "Lose Yourself" a lui Eminem este melodia potrivita pentru campania potrivita. Eminem e nascut si crescut in Detroit,e ste extrem de atasat de acest oras, iar campania publicitara este intitulata "Importata din Detroit". Concluzia: intensitatea cantecului amestecata cu nararea istoriei Detroit-ului iti face pielea gaina si reda un mesaj memorabil.
 
Va prezentam, in continuare, cateva filmulete lansate anul acesta, pentru a demonstra, pe viu, ce se intampla cand muzica si publicitatea intra in "coliziune".

 
Un tata foloseste internetul pentru a impartasi amintiri cu fiica sa, in timp ce aceasta terce prin diverse etape ale copilariei.
 
Muzica: Ingrid Michaelson 
Melodie: "Sort Of" 
Album: "Everybody"


 
Reclama de 30 de secunde la Axe pentru noul gel de dus sustine ca "cu cat esti mai curat, cu atat te murdaresti mai tare". 
 
Muzica: Brenda and The Tabulations
Melodie: "The Wash"

 
Lady Gaga detine una dintre cele mai puternice baze de fani si foloseste internetul pentru a vorbi direct si deschis cu comunitatea pe care si-au creat-o. 
 
Muzica: Lady Gaga
Melodie: "Edge of Glory"

 
Muzica de succes a anilor ‘80 pusa in scena de animale adorabile. Domnul Butters, cainele, este un vrajitor al clapelor. Trebuie sa spunem ca pasarea cacadu nu e extraordinara.
 
Muzica: A-ha
Melodie: "Take on me"

 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016