Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana analizeaza achizitia WhatsApp de catre Facebook

Tags: facebook, whatsapp, social media, online

Facebook a cerut Comisiei Europene sa verifice daca preluarea de catre companie a serviciului de mesagerie WhatsApp respecta reglementarile antitrust, scrie Wall Street Journal.
Reteaua de socializare a cerut autoritatii antitrust a Comisiei sa verifice impactul tranzactiei, iar executivul comunitar a notificat autoritatile nationale pentru concurenta din statele membre.

Cererea ar putea conduce la o investigatie oficiala la nivelul UE, dar permite Facebook sa evite eventuale verificari in mai multe tari membre UE.

Preluarea WhatsApp de catre Facebook pentru 19 miliarde de dolari, anuntata in februarie, este cea mai mare achizitie a unui start-up in ultimii ani, cu mult peste tranzactia de 1 miliard de dolari prin care Facebook a preluat Instagram in 2012 sau achizitia pentru 8,5 miliarde de dolari a Skype de catre Microsoft.

Cererea Facebook catre Comisia Europeana vine dupa presiuni din partea companiilor telecom din Europa.

Operatorii telecom au avertizat ca WhatsApp, o alternativa foarte ieftina pentru trimiterea de mesaje text si poze, ar oferi Facebook o pozitie dominanta pe piata mesageriei instant din Europa.

Preluarea WhatsApp de catre Facebook a fost aprobata de autoritatile SUA in luna aprilie.





Autor: Stefan Matei


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016