Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti obtine un job in 2012

Tags: optimizare cv, loc de munca, gasire job, interviu de angajare, obtinere job, 2012

Poate fi extrem de dificil sa iti gasesti un loc de munca in contextul economic actual. Competitia este acerba si se pare ca exista aproape intotdeauna cineva care este mai priceput, mai educat sau mai apt decat tine pentru ocuparea unui anumit post. Cum poti iesi in evidenta si cum iti poti creste sansele de a fi chemat la interviu si angajat?
1. Alege un domeniu specific
Restrange cautarile in functie de domeniul de activitate specific. Chiar daca ai mare nevoie de un loc de munca, o atitudine de genul „Voi accepta orice job” este rareori cea mai potrivita. Atunci cand nu ai o directie clara si aplici la joburi din diverse domenii de activitate, exista doua posibilitati: fie aplici degeaba, pentru ca aptitudinile si calificarile nu sunt cele cautate de angajatori, fie ajungi sa faci ceva de nu iti place deloc.
 
2. Revizuieste-ti si optimizeaza-ti CV-ul
Dupa ce ai identificat domeniul in care doresti sa iti incepi sau sa iti continui activitatea, va trebui sa te asiguri ca CV-ul tau reflecta toate realizarile profesionale si aptitudinile relevante pentru acel tip de post. Daca aplici la joburi folosind un CV neactualizat si neoptimizat, nu vei trece de prima etapa a procesului de recrutare. Nu aplica pentru mai multe joburi folosind acelasi CV – acesta trebuie personalizat in functie de cerintele fiecarui job in parte. Acelasi lucru este valabil si in cazul scrisorilor de intentie – nu folosi niciodata o scrisoare de intentie standard, nepersonalizata.
 
3. Actualizeaza-ti profilul de LinkedIn
Sau creeaza-ti unul, daca nu ai pana in prezent. Majoritatea angajatorilor cauta profilul de LinkedIn al candidatilor inainte de interviu si multi apeleaza direct la aceasta retea de socializare pentru gasirea oamenilor potriviti, fara a mai posta anunturi pe site-urile de recrutare. Incearca sa iti evidentiezi toate aptitudinile cheie.
 
4. Pune-ti la punct abilitatile de comunicare
Dupa ce ti-ai refacut CV-ul si ti-ai actualizat profilul de LinkedIn, poate ca ar fi timpul sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare, in vederea sustinerii interviului de angajare. Multi candidati pierd oportunitati importante datorita faptului ca nu pot comunica eficient in cadrul interviului. Daca nu iti poti dezvolta aceste abilitati de unul singur, apeleaza la un specialist sau inscrie-te la niste cursuri de comunicare.
 
5. Adauga noi specializari in CV
Dupa ce ai realizat cu succes toate punctele mai sus si inca nu ai obtinut jobul dorit, iti mai ramane o posibilitate: sa te specializezi in mai multe domenii sau sa iti imbunatatesti cunostintele existente. Daca dispui de timp si de resurse financiare, cea mai buna idee este sa iti continui studiile. In ziua de astazi, trebuie sa fii intotdeauna la curent cu ultimele tendinte si tehnologii. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016