Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviul telefonic: Ce vor sa stie angajatorii

Tags: interviu telefonic, angajatori, evaluarea candidatilor, cerintele postului, scopul interviuliui telefonic

Care este scopul interviurilor telefonice? Cel mai adesea, acestea sunt o modalitate eficienta de evaluare a candidatilor si de eliminare a persoanelor care nu corespund cerintelor postului sau nu indeplinesc anumite criterii numai de angajator stiute. Interviurile telefonice ar trebui tratate cu maxima seriozitate, deoarece acestea sunt eliminatorii.
Va prezentam mai jos principalele motive pentru care angajatorii apeleaza telefonic candidatii.
 
1. Vor sa se asigure ca acesta este suficient de inteligent
Niciun angajator nu doreste sa cheme la interviu persoane care nu sunt tocmai „inteligente” si care nu ar putea realiza sarcinile zilnice la locul de munca. Si da, multi testeaza inteligenta candidatilor prin intermediul unui interviu telefonic.
 
2. Vor sa verifice disponibilitatea candidatului
Isi doreste candidatul sa inceapa lucrul intr-un timp cat mai scurt, sau si-a planificat o vacanta de 2 luni peste hotare? Majoritatea angajatorilor doresc sa afle aceste detalii chiar de la inceput. Acesta mai poate interoga candidatul cu privire la programul de lucru preferat sau la disponibilitatea sa pentru relocare.
 
3. Vor sa stie care sunt asteptarile salariale ale candidatului
De multe ori, angajatorul va cauta sa afle care sunt asteptarile salariale ale candidatului, pentru a vedea daca suma respectiva se incadreaza in buget. In aceasta etapa, candidatul trebuie sa aiba grija sa nu ceara un salariu nici prea mare, nici prea mic, iar acest lucru poate fi o adevarata provocare.
 
4. Vor sa verifice daca ati inteles care sunt cerintele postului
Angajatorii vor sa se asigure ca fiecare candidat a inteles care sunt cerintele si atributiile postului. Sunt evitate astfel neintelegerile ulterioare cauzate de o interpretare gresita a anuntului de angajare.
 
5. Vor sa adreseze intrebari suplimentare referitoare la CV-ul candidatului
Poate ca angajatorul a observat o perioada de inactivitate aparent inexplicabila in CV, sau poate ca nu a inteles daca detineti intr-adevar experienta relevanta intr-un anumit domeniu de activitate. De multe ori, angajatorii adreseaza intrebari legate de CV in timpul interviului telefonic, pentru a selecta persoanele calificate pentru interviul fata in fata.
 
6. Vor sa verifice anumite cunostinte si aptitudini
Multe interviuri telefonice au scopul de a testa nivelul de cunostinte al candidatului intr-un anumit domeniu. Pentru job-urile care necesita comunicarea intr-una sau mai multe limbi straine, angajatorii vor verifica cunostintele de limbi straine ale candidatului.
 
7. Cauta orice motiv pentru care candidatul ar trebui eliminat din lista
Angajatorii trebuie sa aleaga dintr-un numar mare de angajati calificati pentru un post, astfel ca incearca sa elimine candidatii mai putin potriviti chiar din aceasta etapa. Daca respectivul candidat pare neprietenos, distras, lipsit de energie sau neglijent in timpul convorbirii telefonice, acesta va fi automat trecut in lista respinsilor.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

remus 05-Oct-2012 00:11:33
mda,,,,u stiu daca este asa in momentul in care se apeleaza la o firma de recrutare draga anonim.garantat firma de recrutare nu face aceste deal-uri cu nepoatele ci numai in cazul in care maica de la personal sau cineva din interior are o nepoata un fiu sau o fica vreun var sau o verisoara care saraca vrea si ea sa se angajeze dar nu prea stie nimic si sa vina si ea sa fie angajata sa faca si ea ceva in viata .

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016