Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marcile si siglele acestora ne influenteaza cel mai tare cand suntem suparati sau speriati

Tags: marca, sigla, meciul nationalei, mintea omeneasca, sef

Mintea omeneasca functioneaza destul de ciudat. Sunt multe lucruri pe care le facem fara a intelege exact de ce. De exemplu, doar pentru ca ceva se intampla in campul nostru vizual, nu inseamna ca suntem si constienti de acel lucru. De fapt, constiinta nu are legatura nici cu luarea deciziilor.
Putem experimenta un pic mai mult. 
 
Scenariul 1: Va intalniti cu prietenii pentru a va uita la meciul nationalei. Si, culmea, nationala lui Mutu si castiga. Dupa ce v-ati distrat si v-ati bucurat, mergeti la cumparaturi, in drum spre casa. Sunteti in toane bune. Sunteti mai predispusi sa cumparati ceva nou?
 
Scenariul 2: Este vineri dupa-amiaza si seful va suna sa va spuna ca e nemultumit de ultimul proiect depus. Da, e vorba despre acelasi proiect cu care l-ati batut la cap spunandu-i ca scartaie si ca aveti nevoie de ajutor. Toate avertismentele v-au fost ignorate. Acum va spune ca aveti "cazierul" patat si ca riscati sa fiti concediat. Pe drum spre casa, va opriti la magazin. Sunteti trist si suparat. Veti cumpara aceeasi marca de cereale sau veti alege ceva nou?
 
"You Want What’s Familiar" ("Iti doresti lucruri pe care le cunosti", n.r.) este o serie de studii de cercetare efectuate de Marieke de Vries de la Universitatea Radboud Nijmegen din Olanda care arata ca, atunci cand oamenii sunt tristi sau speriati, tanjesc dupa lucruri familiare. Cand sunt fericiti nu mai sunt atat de sensibili fata de cunoscut si doresc sa incerce ceva nou.
 
Din cauza fricii sau a sentimentului de pierdere, creierul nostru intra in stare de alerta. Trebuie sa ne protejam. Plasa de siguranta este usor de aruncat cand mergem pe mana a ceva ce cunoastem bine.
 
Psihologii spun ca este destul de usor sa schimbam starea de spirit a unei persoane, in special pe termen scurt (dar suficient de lung pentru a o face sa cumpere de pe un site, de exemplu). In cadrul studiilor mai sus amintite, subiectilor le-au fost prezentate videoclipuri cu Muppets (pentru a-i face sa se simta bine) si filmul Lista lui Schindler (pentru a-i intrista). Actiunile ulterioare vizionarii filmelor au fost in concordanta cu concluziile mai sus amintite.
 
Referitor la marci, daca trimiteti mesaje care inspira frica sau teama de a pierde ceva, rezultatele vor fi mult mai pronuntate, daca marca este una de traditie. Mesajele fericite si pline de umor sunt mai indicate in cazul in care marca este una nou-nouta.


 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016