Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi pentru cresterea productivitatii in munca

Tags: cresterea productivitatii, munca, program, organizare, productiv

Exista cateva lucruri pe care oamenii productivi le fac frecvent. Daca vreti, sunt cam aceleasi lucruri pe care oamenii ocupati tot timpul nu prea le fac. Vi se pare ca ceva nu este la locul lui? Ei bine, probabil din cauza ca asociati uneori notiunea de ocupat cu a fi productiv.

In realitate insa, poti sa fii foarte ocupat si sa nu duci nimic la bun sfarsit intr-o zi. Un om productiv poate sa lucreze eficient in prima parte a zilei si sa aiba libere cateva ore bune dupa ce si-a finalizat sarcinile de lucru.

Ce fac insa acestia astfel incat sa munceasca mai eficient? In primul rand, cei mai multi dintre ei au o lista de lucruri pe care nu trebuie sa le faca. Asta inseamna ca nu isi verifica pagina de Facebook din cateva in cateva minute, nu isi verifica Twitterul in fiecare ora si nu isi intrerup munca din cauza unor activitati care mai pot astepta.

Sunt organizati, atat in ceea ce priveste spatiul, cat si informatiile pe care le au, de exemplu, in computer sau la birou. Stiu cum sa gaseasca imediat lucrul de care au nevoie, iar asta ii scuteste de multe batai de cap si ii ajuta sa isi duca la indeplinire sarcinile intr-un timp mult mai scurt.

Au sisteme de organizare bine puse la punct, iar un numar de telefon de negasit nu este o situatie care sa ii incurce prea des.

Acestia se concentreaza pe a fi productivi, si nu pe a fi pe ocupati. Isi stabilesc teluri pe care le impart in etape si lucreaza permanent avand in vedere un astfel de sistem.

Lucreaza, de regula, in intervale de pana la 90 de minute fara sa ia pauza, timp in care munca lor este directionata intr-o singura directie.

Rezultatul? Ei vor fi intotdeauna cei care se bucura de mult mai mult timp liber tocmai pentru ca pun organizarea pe primul plan si reusesc sa se concentreze mult mai bine asupra muncii.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016