Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 7 cele mai bogate tari in aur

Tags: tari bogate in aur, exploatanti de aur, consiliul pentru aur

Intr-un mediu economic incert, bancile din lume incep sa fie cumparate sau achitate cu aur. Unele persoane sustin ca ar trebui sa se folosesca aur drept garantie pentru emiterea creditelor intocmite de catre tari si nu numai, pentru a mentine randamentul obligatiunilor, care este unul foarte scazut in momentul de fata.
Consiliul pentru Aur al Lumii estimeaza ca bancile au primit aproximativ 500 de tone de aur in anul 2012, fata de 465 de tone cat s-a dovedit ca au fost obtinute anul trecut. Mai mult decat atat, pretul aurului a fost stabilit de catre bancile "de aur" care l-au primit.

Iata un top al celor sapte tari care s-au descoperit a fi cei mai mari exploatanti de aur in rapoartele celor de la Consiliul Mondial de Aur:

1. Statele Unite ale Americii

SUA detine 8,133.5 tone de aur dintre care 76.1% din aceste kilograme reprezinta rezerve straine. Statele Unite detin cele mai mari rezerve de aur inca din anul 1952, atunci cand au inregistrat un numar total de 20.663 de tone.


2. Germania

Germania are in posesie 3,391.3 tone de aur, iar procentul de rezerve straine este de 73.2%. Germania a vandut aur pentru a bate monede comemorative. In primul an, 2008-2009, Bundesbank a pierdut aproximativ 6 tone, insa a vandut 4.7 tone de aur incepand cu data de 7 septembrie 2011.

3. Italia

Se presupune ca Italia ar detine 2,451.8 tone de aur, cu un procent de 72.5% de rezerve valutare. Italia nu a vandut aur nici pentru CBGA 1 (Banca Centrala de Acorduri pentru Aur), nici pentru CBGA 2 si nu s-a anuntat a fi doritoate sa vanda pentru cel de-al treilea. Insa, in anul 2011, bancile italiene doreau sa cumpere aurul de la Consiliul Mondial de Aur.


4. Franta

Suma totala de aur pe care o detine Franta este de 2,435.4 tone, cu un procent de 72% al rezervelor valutare. Franta a vandut 572 de tone de aur pentru CBGA2. Mai mult decat atat, aceasta tara a facut o intelegere sa transfere 17 tone de aur de la Banca Internationala Settlements, pentru a putea cumpara actiuni de la BIS. Franta nu a anuntat ca ar vrea sa isi vanda rezervele de aur pentru CBGA 3.

5. China

Tara asiatica detine 1,054.1 tone dde aur, iar procentul resurselor straine este 1.7%. In aceasta tara aurul se gaseste mai rar, dat fiind faptul ca exista o cifra de doar 3.2 miliarde de dolari in rezerve valutare, avand in vedere ca media este de 10. Pentru aceasta tara, construirea rezervelor va fi cruciala, avand in vedere evolutia internationalizarri monezii.

6. Elvetia

Elvetia detine 1,040.1 tone de aur si are un procent de 11% al rezervelor valutare. In anul 1997, au fost anuntate propuneri de vanzare a unei parti din rezervele de aur ale tarii, deoarece aceasta nu mai era considerata ncesara pentru politica monetara. 1300 de tone au fost considerate surplus, iar tara a inceput sa vanda aurul in luna mai a anului 2000. 1170 de tone au fost vandute prin CBGA 1 si 130 de tone au fost vantude in cadrul CBGA 2.

7. Rusia

Rusia detine 934.9 tone de aur, dintre care un procent de doar 9.8% pentru rezervele tarii. Rusia a investit in rezervele sale de aur inca din anul 2006. De cele mai multe ori, se intampla ca banca centrala sa cumpere aur de pe piata interna si sa o vanda pe piata externa.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 14 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016