Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vedete de aur in lumea publicitatii

Tags: vedete, aur, campanii publicitate, sandra bullock, danzel washington, tom hanks, oprah winfrey

V-ati intrebat vreodata cum sunt alese celebritatile pentru a participa intr-o campanie publicitara? La baza sta o cercetare care releva cat de bine noi, publicul, reactionam cand le vedem.
"Celebrity DBI" este un indice folosit de marketeri si agentii de publicitate pentru a stabili abilitatea vedetei de a influenta profitul unei campanii. Indicele evalueaza vedetele pe baza notorietatii lor, a puterii de atractie, a relevantei fata de imaginea brand-ului si a cat de mult ii poate influenta pe consumatori. Asa se explica si rezultatele, calculate pe o scala de 1 la 100.

Aproximativ 50 de miliarde de dolari sunt investiti anual, la nivel global, in campanii publicitare in care apar vedete si pe sponsorizari. Iar investitia da roade. Studiile efectuate de Harvard Business School in 2010 arata ca reclamele sustinute de imaginea unor persoane cunoscute si iubite cresc vanzarile unor brand-uri cu pana la 20%.
 
#10 Sandra Bullock

#10 Sandra Bullock

Scor: 87,93
Bullock a intrat sub lumina reflectoarelor ca membra a corului de copii condus de mama ei, o cantareata de opera de origine germana. A inceput sa fie o vedeta de prima mana odata cu filmul Speed in 1994 si, in 2009, a primit un Oscar pentru rolul din The Blind Side.

#9 Robin Williams

#9 Robin Williams

Scor: 87,99
Williams si-a inceput cariera pe o scena de stand-up comedy. Filmele in care a jucat sunt nenumarate si extrem de indragite (Societatea poetilor disparuti, Mrs. Doubtfire, Peter Pan, Omul Bicentenar etc.).

Oscarul si l-a adjudecat, in 1997, pentru rolul din Good Will Hunting.

#8 Denzel Washington

#8 Denzel Washington

Scor: 88,56
Cand Washington a fost admis la Universitatea Fordham, isi dorea sa fie jurnalist. A aparut insa in cateva filme regizate de studenti si si-a schimbat cariera. A luat Oscarul pentru rolul din Glory.
 
#7 Tom Hanks

#7 Tom Hanks

Scor: 88,74
Cel mai cunoscut rol al sau este cel din Forrest Gump, dar memorabile sunt si cele din Philadelphia si Salvati-l pe soldatul Ryan.
 
#6 Betty White

#6 Betty White

Scor: 88,77
Este cunoscuta pentru rolurile sale din productii de televiziune, ca Sue Ann Nivens din The Mary Tyler Moore Show siRose Nylund din The Golden Girls. A castigat sapte premii Emmy si a fost nominalizata de 20 de ori pentru aceleasi premii.

#5 Bill Cosby

#5 Bill Cosby

Scor: 89,08
Un veteran al comediei stand-up a inceput sa faca comedie stand-up prin diferite cluburi, apoi primind un rol in 1960 in serialul de actiune , I Spy. Mai tarziu a aparut in propriul serial, comedia de situatie, The Bill Cosby Show, in 1969.
 
#4 Morgan Freeman

#4 Morgan Freeman

Scor: 89.78
Inainte sa fie adoptat de Hollywood, Freeman a fost membru al aviatiei americane, unde a lucrat ca mecanic intre 1955 - 1959.

Primul Oscar l-a "impuscat" pentru rolul din Street Smart, in 1987, iar pe al doilea pentru cel din Driving Miss Daisy, in 1989.
 
#3 Bill Gates

#3 Bill Gates

Scor: 90
Nu este un actor si totusi ramane un puternic instrument de marketing. Din 2008, presedintele Microsoft's a facut tranzitia de la rolul de jucator extrem de activ in cadrul companiei la cel de activist, in acdrul fundatiei proprii, Bill & Melinda Gates Foundation.
 
#2 Will Smith

#2 Will Smith

Scor: 90,01
Nu doar ca salveaza lumea de extraterestrii. Se pare ca salveaza si campaniile de la esec. Smith si-a inceput cariera ca solit rap. Apoi a trecut al statutul de star cu Printul din Bel-Air, in 1990.
 
#1 Oprah Winfrey

#1 Oprah Winfrey

Scor: 90,27
Deloc suprinzator, Winfrey este cea mai puternica celebritate. A intreprins ample actiuni filantropice si este considerata una dintre cele mai influente femei din lume.


 
Autor: Madalina Alexe


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016