Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Sfaturi pentru o prezentare reusita Partea II

Tags: poer point, prezentare, audienta,

Nu de putine ori am fost pusi in situatia de a sustine o prezentare in fata unei audiente mai mari sau mai mici, fie colegi, fie potentiali clienti. Desi pare usor la prima vedere, nu oricine poate face fata unui astfel de exercitiu oratoric. Iata cateva sfaturi pentru a avea o prezentare de impact.
Cunoasteti Power Point-ul
Daca utilizati PowerPoint-ul familiarizati-va din timp cu toate secretele lui. Invatati combinatiile de taste necesare pentru a sari rapid de la un slide la altul si pentru a reveni, daca este cazul, la explicatiile oferite anterior.
Bajbaiala prin slide-urile cu informatii va depuncteaza serios in ochii audientei.
 
Interpretati-va rolul
Daca vreti sa convingeti, feriti-va de prezentarile de la tribuna. Circulati prin sala, apropiati-va de cei care va asculta sau, daca acest lucru nu este posibil, deplasati-va din cand in cand in jurul panoului pe care sunt afisate slide-urile.
 
Nu exagerati, insa! Nu trebuie sa abuzati de miscari, doar sa mentineti viu interesul pentru ceea ce doriti sa explicati. Utilizati, daca este posibil, o telecomanda pentru a schimba slide-urile, ca sa nu fiti nevoit sa stati cu mana lipita de mouseul calculatorului. Puteti folosi un indicator pentru a pune in evidenta anumite informatii de pe slide, cum ar fi zone de grafic, cresteri sau descresteri ale unor valori, precum si alte aspecte esentiale.
 
Implicati audienta
Ca si imaginile, sunetele au rolul lor intr-o prezentare. Si nu vorbim doar de cele ce vor insoti slide-urile sau de efectele speciale in Powerpoint, ci si de cele ... emise de dumneavoastra. Cele mai induiosatoare prezentari sunt cele care ar putea avea foarte mare succes daca nu ar fi citite ca o poezie lipsita de har.
 
Nu este suficient sa cititi ce scrie pe slide-uri sau sa mai adaugati cateva cuvinte in plus. Daca vreti sa captati atentia si interesul celor prezenti comunicati cu ei, pur si simplu! Uitati-va in ochii lor, adresati-le intrebari din cand in cand, faceti o gluma.
 
Nu uitati ca slide-urile sunt doar un ajutor vizual. Toata forta de convingere trebuie sa fie la dumneavoastra.
 
Mentineti ritmul
Un bun comunicator stie sa mentina un ritm al prezentarii si sa nu se indeparteze de la linia pe care si-a propus-o. Daca nu primeste nicio intrebare la sfarsit, nu trebuie sa se demoralizeze. Cateva intrebari proprii, pregatite din timp cu tot cu raspunsuri, pot lesne conduce la o dezbatere interesanta care sa intregeasca prezentarea si sa constituie o buna incheiere.
 
Pregatiti un Plan B
Intotdeauna se pot petrece lucruri neasteptate de aceea este bine sa fiti pregatit pentru un dezastru chiar daca acesta pare improbabil. Ce faceti daca se intrerupe curentul sau se strica proiectorul? Daca pierdeti valiza in care aveati laptopul sau plicul cu slide-uri?
 
Mergeti inainte, incercand sa supliniti toate lipsurile care pot aparea. Nu va demoralizati, puteti avea succes chiar si intr-o astfel de situatie, cu conditia sa fi fost suficient de prudent pentru a va pregati un plan de rezerva. Fara artificii, fara materiale suplimentare, doar dumneavoastra si cei carora doriti sa le impartasiti din cunostintele dumneavoastra.
Autor: Marketing Portal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016