Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VIDEO: Strategiile de baza in marketing

Tags: strategie de baza, marketing, serviciu, produs, consumatori

Succesul de durata in sectorul serviciilor necesita, in primul rand, o strategie de baza, fundamentala, care sa sustina resursele umane si sa transforme potentialul in performanta.
Strategia de baza reprezinta definirea obiectului de activitate al firmei si se schimba destul de rar. Pentru sustinerea ei se impune conceperea unui subsistem de strategii care transpun ideea de baza intr-un serviciu sau un pachet produs/ serviciu care se ofera pe piata.

La prima vedere, strategia de baza a firmelor este destul de diferita. La o analiza mai atenta, se desprind insa trasaturi comune. In primul rand, strategia de baza, se concentreaza mai ales pe satisfacerea necesitatilor unei piete specifice si nu pe vanzarea promovarea unui anumit produs. Ea defineste necesitatile consumatorilor In termeni generali, fara a arata si modalitatile de satisfacere a acestor necesitati.

Strategia de baza se schimba ori de cate ori consumatorii o cer dar misiunea de baza ramane neschimbata. "Incercarea de a concura in mai multe moduri in acelasi timp creaza confuzie si diminueaza focalizarea firmei. Esenta strategiei este sa alegi ceea ce sa nu faci". Pentru o strategie de baza este necesara formularea unei cai de urmat, definirea unui scop. Secretul este a face deosebirea dintre o nevoie care se poate schimba si o dorinta care nu se schimba. La un anumit nivel de generalizare, un produs se transforma Intr-o dorinta.

De asemenea, firmele de succes trebuie sa se concentreze pe acoperirea nevoilor nesatisfacute de concurenta. Aceste companii cauta (si gasesc) "deschideri" pe piata si construiesc afaceri de succes, furnizand consumatorilor o valoare in plus, pe care acestia nu au gasit-o in alta parte. Totodata firmele trebuie sa ofere segmentului de consumatori ales servicii de o calitate superioara, peste media calitatii oferite de firmele concurente.

Principalul motiv al unui succes deosebit pe piata este perceptia constanta din partea beneficiarilor serviciilor ca primesc un plus de valoarea din partea firmei alese. Aceasta firma nu numai ca ofera pe piata serviciile pentru care exista o nevoie, dar si satisface aceasta nevoie la un nivel superior. Companiile care se concentreaza pe o strategie de baza, au prioritati clare in elaborarea strategiilor secundare. De asemenea, angajatii care pun de fapt in practica strategia, o cunosc, o inteleg si o insusesc cu usurinta.
Autor: Marketing Portal


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016