Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa iti vinzi afacerea? Afla cum sa obtii mai mult de pe urma ei

Tags: vanzarea afacerii, vanzarea companiei, cifra de afaceri

Fie ca nu merge asa cum te asteptai, fie ca vrei sa te reprofilezi sau doar ai nevoie de bani, oricare ar fi motivul, vei deveni extrem de emotional atunci cand vei decide ca este momentul sa iti vinzi afacerea si vei dori sa inchei rapid aceasta etapa a vietii tale.
Tocmai pentru ca vei fi prea grabit sa termini mai repede cu aceasta etapa, s-ar putea sa nu mai acorzi o atentie prea mare detaliilor si sa iti vinzi afacerea primului care iti face o oferta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa primesti mai multe beneficii in urma vanzarii companiei tale.
 
1. Inca esti seful
Chiar daca intentionezi sa iti vinzi compania si te afli in cautarea unui cumparator potrivit, inca esti cel care o conduce. Asta inseamna ca trebuie sa mentii o strategie de marketing eficienta si competitiva daca vrei sa obtii un pret cat mai mare in urma vanzarii. Asadar, nu iti pierde timpul facand planuri pentru retragere.
 
2. Trebuie sa stii cifra de afaceri
Desi te-ai hotarat sa vinzi compania, asta nu inseamna sa nu te mai intereseze de soarta ei pana nu gasesti un cumparator. Din contra, in aceasta perioada ar trebui sa faci tot posibilul ca afacerea ta sa mearga ca pe roate si sa aiba cele mai bune rezultate pentru a-i impresiona pe potentialii cumparatori si pentru a obtine un pret mai ridicat. Chiar si calitatea angajatilor, metodele de lucru, procedurile generale si clientii contribuie la valoarea companiei tale si este indicat sa stii cateva informatii despre fiecare din aceste aspecte, in cazul in care te intreaba cineva interesat de companie.
 
3. Nu te grabi
Probabil esti frustrat din cauza faptului ca nu ai gasit inca pe cineva care sa fie interesat de afacerea ta si din cauza actelor pe care trebuie sa ti le pui la punct pentru a realiza tranzactia. Opreste-te pentru un moment din aceasta graba nejustificata si aminteste-ti ca nu iti poti lasa firma pe mainile oricui si realizeaza un portret al cumparatorului ideal. De asemenea, gandeste-te la suma de bani pe care doresti sa o primesti in urma vanzarii si la cel mai potrivit moment pentru tine in care sa realizezi tranzactia.
 
4. Fii dispus pentru schimbari
Sa iti vinzi afacerea nu este deloc asemanator cu a-ti vinde un produs sau serviciu. Ai putea avea nevoie de un nou plan de afaceri si poate chiar de o schimbare a strategiei de marketing.
 
5. Cunoaste-ti concurenta
Pentru a obtine un profit mai mare in urma vanzarii afacerii tale, trebuie sa stii care sunt principalii tai competitori si ce au ei mai putin bun fata de tine. Astfel, le poti justifica potentialilor cumparatori pretul ridicat.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016