Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Yahoo dezactiveaza logarea unica prin Facebook si Google

Tags: modificari yahoo, logare yahoo, logare prin facebook, logare prin google, servicii yahoo, logare unica

Yahoo opreste posibilitatea utilizatorilor de a accesa numeroasele sale servicii online, cum ar fi Flickr, Tumblr sau eMail, prin intermediul competitorilor Facebook sau Google.
Utilizatorii vor putea accesa asadar serviciile companiei americane doar daca isi vor crea si se vor conecta cu un ID Yahoo.

Modificarea se va produce treptat, dar compania nu a oferit inca o perioada de timp in care se va realiza aceasta trecere. E cert insa ca este cea mai mare modificare aplicata de Yahoo in ultima vreme.

Masura vine ca un prim atac impotriva competitorilor principali ai Yahoo, companie care se bazeaza pe utilizatorii castigati in trecut, in timp ce Facebook si Google se dezvolta de la o zi la alta.

Logarea prin intermediul serviciilor concurente – regula instituita inainte ca Marissa Mayer sa fie numita CEO al companiei-, a fost de folos tuturor partilor implicate.

Yahoo profita de conturile realizate de utilizatori pe retelele concurente, in timp ce Google si Facebook primeau date despre utilizatori.

Aceasta masura, luata cu scopul cresterii numarului de utilizatori de ID-uri Yahoo, i-ar putea face pe acesteia sa renunte definitiv la serviciile companiei, pentru a nu mai retine un alt username si o noua parola inutil, estimeaza analistii.

Yahoo a introdus pentru prima data logarea unica OpenID in octombrie 2010, cand utilizatorii Flickr si-au putut folosi datele si profilul pentru a accesa Google.

Integrarea a fost un succes, iar compania a ales sa o utilizeze pentru toate platformele Yahoo.

"Pentru a initia logarea, faceti click pe icon-ul “Sign in with: Facebook or Google”, de pe ecranul de logare Yahoo", este mesajul pe care il intampina inca utilizatorii Yahoo, insa nu pentru mult timp.



Totusi, standardul OpenID nu permite conectarea de un telefon sau client desktop.

Autor: Mihai Georgescu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016