Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

11 semne care te avertizeaza ca iti poti pierde locul de munca

Tags: pierderea locului de munca, avertizare, semne, moralul angajatilor, demisii, concedieri, schimbari

Lucrezi de mai mult timp in cadrul unei companii, insa in ultima perioada te temi din ce in ce mai mult ca iti vei pierde locul de munca? Daca dectetezi urmatoarele 11 semne in cadrul companiei, inseamna ca temerile tale s-ar putea adeveri.
1. Facturile nu sunt platite la timp
Daca lucrezi in cadrul unei companii si observi sau afli ca aceasta nu isi plateste facturile la timp, ar trebui sa intri la banuieli.
 
2. Salariile nu sunt platite la timp
Orice companie care se respecta va incerca mai intai sa plateasca salariile angajatilor, apoi facturile. Daca salariul nu iti este virat la timp, iar acest lucru se intampla in mod frecvent, inseamna ca situatia financiara a companiei nu este deloc roza.
 
3. Nu exista cresteri salariale
Companiile trebuie sa investeasca in mod continuu in oamenii talentati si performanti. Lipsa cresterilor salariale scade semnificativ moralul angajatilor si conduce, in cele din urma, la pierderea celor mai performanti oameni.
 
4. Schimbari frecvente la nivelul conducerii
Schimbarile frecvente la nivelul conducerii nu sunt niciodata un semn bun. Chiar daca angajatii presteaza servicii ireprosabile, schimbarea liderilor inseamna de multe ori si schimbarea metodelor de lucru si a obiectivelor companiei. Este foarte posibil sa fie luate in considerare masuri de reducere a cheltuielilor, inclusiv eliminarea anumitor departamente si concedierea mai multor angajati.
 
5. Demisii in masa
Exista tot mai multi angajati care parasesc compania? De cele mai multe ori, acest lucru inseamna ca exista probleme grave la nivel de management, sau ca salariile si beneficiile nu sunt pe masura efortului depus. Demisiile afecteaza intreaga organizatie.
 
6. Nu se mai fac angajari
Unele companii vor instiinta angajatii cu privire la acest aspect, insa multe altele pur si simplu nu vor mai ocupa pozitiile ramase vacante in urma plecarii angajatilor. Poate ca vor motiva acest lucru prin faptul ca pozitiile ramase vacante nu mai sunt relevante, insa, de cele mai multe ori, acest lucru inseamna ca respectiva companie isi doreste sa „stranga cureaua”.
 
7. Reorganizari si restructurari
Daca managerii directi sunt schimbati in mod frecvent, angajatii sunt mutati dintr-un departament intr-altul si se fac tot felul de restructurari si reorganizari, inseamna ca respectiva companie si-a cam pierdut stabilitatea si incearca s-o recapete.
 
8. Sedinte secrete
Daca cele mai multe sedinte au loc cu usile inchise, in secret, inseamna fie ca urmeaza sa fie lansat un produs important, fie ca exista anumite probleme grave ce trebuie discutate in secret. In general, atunci cand nu se aude nici musca in birou, nu este un semn deloc bun.
 
9. Moralul angajatilor scade
Daca in companie exista mult mai multe reclamatii si plangeri decat motive de bucurie, iar moralul angajatilor scade pe zi ce trece, nu ar trebui sa te mire daca vei auzi de concedieri sau demisii in masa in viitorul apropiat. Un mediu de lucru toxic, unde toti angajatii sunt nemultumiti si frustrati, nu este benefic pentru nimeni.
 
10. Nu exista o directie, un obiectiv sau o misiune
Daca nu iti este clar ce ai de facut de pe o saptamana pe alta si nu mai exista un obiectiv bine definit in cadrul companiei, inseamna ca se apropie o perioada de rastriste.
 
11. Activitate intrerupta sau neregulata 
Daca intr-o saptamana toti angajatii sunt ocupati pana peste cap si au o sumedenie de sarcini si proiecte in desfasurare, iar urmatoarea saptamana aproape toti sunt liberi, este putin probabil ca respectiva companie sa se afle intr-o perioada favorabila din punct de vedere financiar. Activitatea intrerupta si neregulata ar trebui sa dea oricui de gandit.
 
Sursa: AOL Jobs
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016