Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 pasi spre realizarea obiectivelor

Tags: obiective, prioritati, obiceiuri, indeplinirea obiectivelor, relatii, succes

Fiecare dintre noi are propriile vise si obiective in viata, insa de multe ori nu reusim sa le ducem la indeplinire. Nu reusim sa ne concentram cu adevarat asupra atingerii obiectivelor propuse si nu suntem destul de motivati. Daca ideile pe care le avem nu ne inspira, daca obiectivele nu sunt suficient de motivante, nu vom aveam niciodata taria sa le finalizam.
Pentru a putea fi cu adevarat inspirat de telurile tale, trebuie sa ai in minte o imagine clara a ceea ce iti doresti, atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Si nu doar atat: trebuie sa iti notezi obiectivele si sa le citesti zilnic, pentru ca subconstientul tau sa le asimileze si sa te ajuta sa te autodisciplinezi in vederea realizarii acestora.
 
Les Hewitt, autorul cartii The Power of Focus (Puterea concentrarii) subliniaza importanta stabilirii unor obiective in urmatoarele categorii ale vietii tale:

- cariera/afaceri
- situatie financiara personala
- timp liber
- sanatate si exercitii fizice
- relatii
- obiective personale (doar pentru tine)
 
Cheia succesului consta in gasirea inspiratiei si dezvoltarea unei viziuni echilibrate. Exista patru aspecte fundamentale pentru atingerea echilibrului, atat in viata profesionala, cat si in cea personala, conform lui Hewitt:
 
1. Intelegerea clara a obiectivelor
Este important sa iti aloci timp pentru a te gandi la ceea ce iti doresti de la viata. Majoritatea oamenilor petrec mult mai mult timp planificandu-si o vacanta decat petrec planificandu-si propria viata.
 
2. Alegerea prioritatilor
Dupa identificarea principalelor obiective, trebuie sa intelegi cum le poti indeplini. In fiecare saptamana, identifica urmatoarele actiuni ce trebuie luate pentru a ajunge mai aproape de obiective.
 
3. Identificarea relatiilor importante
Care sunt cele mai importante cinci relatii de afaceri care va te ajuta sa iti atingi obiectivele? Acele persoane care au o influenta pozitiva si puternica asupra pietei tinta. Cum vei construi si vei consolida aceste relatii?
 
4. Dobandirea unor obiceiuri bune
Obiceiurile iti determina viitorul iar consecintele obiceiurilor proaste sunt vizibile uneori cand este prea tarziu pentru a mai face ceva. Daca esti hotarat si disciplinat insa, iti poti schimba obiceiurile. Concentreaza-te asupra a trei sau patru aspecte negative pe care sa le schimbi pe parcursului unui an. Daca faci lucrul acesta timp de cativa ani, vei reusi sa iti schimbi orice latura a vietii de care nu esti multumit.
 
Lista obiectivelor nu trebuie sa fie lunga. Nu uita sa sarbatoresti ori de cate ori iti indeplinesti unul dintre obiective.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016