Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 sfaturi pentru a-ti gasi un loc de munca in domeniul in care te intereseaza

Tags: loc de munca, fa-ti blog, fa voluntariat

Majoritatea angajatilor din ziua de azi isi doresc atat de mult sa obtina un loc de munca, incat atunci cand au oportunitatea de a se angaja accepta fara sa se gandeasca de doua ori, chiar daca postul oferit nu este pe domeniul pentru care ei s-au pregatit.
Oferta mica de locuri de munca si cererea prea mare ii determina pe angajati sa se angajeze in domenii diferite fata de ceea ce au mai lucrat sau de facultatea pe care au terminat-o.
 
Incerci cu disperare sa iti gasesti un loc de munca pe domeniul tau si nu reusesti? Iata  cateva sfaturi care te vor ajuta:
 
1. Informeaza-te despre nisa ta
 
Indiferent pe ce domeniu ai terminat facultatea, o simpla cautare pe Google te va ajuta sa gasesti cele mai importante companii care activeaza in industria respectiva. Citeste mai multe informatii despre fiecare companie in parte, documenteaza-te asupra politicii pe care o promoveaza, a conditiilor de lucru si salariu. Afla daca are vreun loc de munca disponibil si trimite un CV.
 
2. Conecteaza-te cu companiile din domeniul tau
 
Dupa ce ai gasit mai multe informatii despre companiile care te intereseaza, le poti cauta pe retelele de socializare. Urmareste-le activitatea constant, adauga-le la prieten, participa la discutiile de pe site-uri lor si apreciaza-le posturile. Poate ca activitatea ta va fi apreciata si numele tau va fi retinut. Asa ai putea avea sanse mai mari de angajare in eventualitatea sustinerii unui interviu.
 
3. Fa-ti blog si intra pe forum
 
Intra pe forum-urile de specialitate si observa ce mai este nou in domeniu, ce preferitne au utilizatorii, ce cauta cel mai des si fa-ti un blog personal in care sa scrii lucruri interesante despre domeniul care te pasioneaza. Nu poti sa stii cand iti va fi de folos sau cum va ajunge in fata viitorului sef.
 
4. Fa voluntariat
 
Iti doresti foarte mult sa te angajezi la o companie, insa nu exista niciun loc disponibil? Ofera-te sa faci munca voluntare pentru o perioada. Niciun angajator nu va refuza un ajutor gratuit. Chiar daca esti pus sa aduci cafeaua zilnic, timpul petrecut in companie ii va face pe manageri sa te cunoasca mai bine, sa capete incredere in tine, iar efortul tau poate fi apreciat odata cu eliberarea unui post.
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016