Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

4 trucuri pentru a tine un discurs bun

Tags: sustinere discurs, formulare discurs, tehnici discurs

Capacitatea de a tine un discurs in public este o adevarata arta, pe care insa nu toti o stapanesc. Atunci cand prezinti un discurs, nu te preface ca esti un expert in ale vorbitului in public, nimeni nu te va asculta daca arati ca tu le stii pe toate, chiar daca majoritatea nu stapanesc subiectul la fel de bine ca tine.
Va vom prezenta cativa pasi care pot ajuta persoanele care se confrunta cu pregatirea si sustinerea unui discurs:

1. Aminteste-ti ca spui o poveste



Cei mai buni oratori sunt cei care realizeaza ca prin a tine un discurs, de fapt transmit o poveste celor care ii asculta. "Discursul nu e o chestiune academica. Incearca sa fii si putin amuzant si o data ce iti incepi discursul, aminteste-ti ca trebuie sa te concentrezi pe elementele pe care ti-ar placea tie sa le auzi daca ai fi in public", explica Zach Holman, un expert in comunicare.

2. Formuleaza-l simplu

Orice discurs trebuie sa fie formulat cat mai simplu, astfel incat publicul sa poata intelege toate cuvintele si sa le retina cat mai usor. In plus, oratorii care utilizeaza termeni sofisticati in cadrul unui simplu discurs sunt de cele mai multe ori plictisitori  si nu ii asculta nimeni.

3. Invata de la altii

Este adevarat ca poti invata si din propriile greseli, insa atunci cand inveti de la specialisti, iti poti dezvolta cu adevarat abilitatile. De asemenea, vei invata sa fii simplu si concis, sa spui multe in cuvinte putine.

4. Nu te repeta

Sa transmiti toate informatiile simultan, in cadrul unui singur discurs, este o mare greseala, de aceea, mai ales cand te incurci in cuvinte si spui acelasi lucru de doua ori. Este important sa iti notezi ideile principale intr-o agenda si sa repeti de cateva ori inainte de a te urca pe scena.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 2.86 din 5 - 7 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016