Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 obiceiuri pe care oamenii eficienti NU le au

Tags: oameni eficienti, eficienta, productivitate, multitasking, obiective vagi, sarcini, realizarea obiectivelor

Cu siguranta ai si tu un prieten sau un coleg pe care il invidiezi pentru ca reuseste sa faca multe lucruri, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Cum reuseste? Exista o formula magica pe care nu a impartasit-o cu tine sau este supraom? Nu, nici pomeneala. Cel mai probabil, acesta si-a dat seama ca anumite obiceiuri ii dauneaza si il impiedica sa fie productiv si a renuntat treptat la ele.
Daca vrei sa fii mai productiv, va trebui sa renunti la urmatoarele obiceiuri pe care prietenul/colegul tau eficient nu le are:
 
1. Multi-tasking
Chiar daca poate parea mai eficient sa faci mai multe lucruri in acelasi timp, adevarul este ca vei ajunge sa le faci pe toate prost. Creierul nostru nu se poate concentra asupra prea multor lucruri in acelasi timp. Multi-tasking-ul creeaza doar stres is ineficienta. Incearca sa faci fiecare lucru pe rand. Te vei calma, vei ramane concentrat si vei fi mult mai eficient. Apoi, treci la urmatoarea sarcina din lista. E simplu. De ce sa iti dai singur dureri de cap?
 
2. Sa petreci o mare parte a timpului facand lucruri neimportante
Esti mai productiv in prima parte a zilei? Atunci nu iti irosi diminetile facand lucruri inutile. Profita la maxim de perioada productiva a zilei. Fa o lista cu principalele 2-3 sarcini pe care le ai de indeplinit in ziua respectiva. Incearca sa rezolvi acele lucruri in perioada de productivitate maxima. Dupa ce ai indeplinit sarcinile importante, iti poti permite sa faci si lucruri mai putin utile.
 
3. Sa ai un birou dezordonat
Dezordinea creeaza haos. Ia-ti timp pentru a aranja lucrurile de pe birou. Arunca lucrurile inutile, care irosesc spatiul. Fii ordonat si vei vedea ca vei gandi mai limpede. Si nu va trebui sa pierzi 2-3 ore pentru a gasi un document important.
 
4. Pauzele frecvente
Inconsecventa este principalul inamic al productivitatii. Devine frustrant sa amani la nesfarsit realizarea unei sarcini. Nu trebuie sa ai o inteligenta iesita din comun pentru a realiza lucruri marete. Trebuie doar sa fii consecvent.
 
5. Sa iti stabilesti obiective vagi
Daca iti propui „sa castigi mai multi bani” sau „sa slabesti”, nu ti-ai stabilit un obiectiv clar. Fii specific pentru a sti exact ce ai de facut. In loc sa iti propui sa castigi mai mult, propune-ti, de exemplu, sa castigi un client nou pe luna. Daca vrei cu adevarat sa slabesti, propune-ti sa mergi la sala de 3 ori pe saptamana. Si asa mai departe. Trebuie sa ai obiective clare pentru a putea masura progresul.
 
6. Sa cedezi din cauza fricii
Este normal sa iti fie frica, insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunti sa mai faci anumite lucruri de frica.
 
7. Sa dai vina pe situatii sau oameni pentru nereusitele tale
Chiar daca aparent norocul nu este de partea ta, tu esti singurul responsabil de ceea ce ti se intampla. E viata ta si nu poti da vina pe seful insuportabil sau pe sotul neiubitor pentru faptul ca nu ti-ai indeplinit visele. Daca arunci vina asupra altora sau asupra unor situatii neprielnice, nu iti vei indeplini niciodata visele. Asuma-ti responsabilitatea pentru viata ta. Iti esti dator sa faci tot posibilul pentru a fi fericit. Tu decizi ce se intampla in prezent si viitor si cum te relationezi la trecut. Nu-ti mai irosi energia si timpul plangandu-te cat de nedreapta e viata.

Sursa: Pick The Brain
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016