Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla de ce nu esti multumit de viata ta

Tags: multumire, fericire, bunuri materiale, satisfactie, implinire, actiune, dezoltare personala

Nu esti multumit de viata ta profesionala sau personala? E cazul sa iti pui niste semne de intrebare. Inseamna ca faci ceva gresit si doar tu esti cel care poate rezolva problema. Poate ca nu crezi suficient in tine sau in ceea ce faci.
Poate ca te vei regasi in urmatoarele situatii:
 
1. Iti este frica sa iti exprimi propriile idei
Incearca o alta abordare. Daca pana acum ai incercat sa fii pe placul tuturor si sa nu spui nimic deranjant sau critic, inseamna ca ai trait viata altcuiva. Si nu ai cum sa fii fericit daca nu ti-ai exprimat adevaratele sentimente. Daca vrei sa fii cu adevarat multumit, exprima-te liber, chiar daca sinceritatea ta nu va fi pe placul anumitor persoane. Ingrijeste-te de bunastarea ta in loc sa te gandesti mereu cum sa ii multumesti pe ceilalti.
 
2. Astepti momentul potrivit
De cand te stii, tu tot astepti. Astepti sa cunosti oamenii potriviti, astepti sa vina momentul potrivit. Insa viata trece pe langa tine. Momentul potrivit asa cum ti-l imaginezi tu este posibil sa nu vina niciodata. Momentul potrivit este chiar acum.
 
3. Crezi ca nu esti fericit sau implinit
Imagineaza-ti ca cineva ti-ar lua tot ce ai: familia, casa, jobul, bunurile materiale, prietenii, tot. Ai ramane singur, fara nimic. Ti-ai da seama in acel moment cat de multe lucruri bune ai in prezent in viata ta? Bineinteles ca da. Insa nu vrei sa recunosti ca esti fericit sau implinit. Mereu iti doresti altceva. Daca nu iti schimbi gandirea, nici nu vei fi vreodata fericit.
 
4. Investesti in lucruri materiale, in loc sa investesti in oameni
Te lupti sa aduni cat mai multe bunuri materiale si uiti sa te bucuri de lucrurile care conteaza cu adevarat: relatiile interpersonale. Tu poti iubi lucurile insa lucrurile nu te pot iubi inapoi. Doar oamenii iti pot oferi afectiune. Nu uita acest lucru.
 
5. Colectionezi joburi si experiente in loc sa iti urmezi visul
Multi oameni incearca sa isi scrie CV-ul perfect. Aduna joburi care cred ca ii fac sa para realizati sau interesanti in ochii celorlalti. In tot acest timp, insa, uita sa isi urmeze visul, sa isi realizeze obiectivele. Afla ce iti doresti de la viata si urmeaza-ti visul.
 
6. Astepti acea idee mareata
In loc sa stai pe loc asteptand sa te „loveasca” inspiratia, pune in practica ideile marunte. Daca astepti sa dai lovitura, este foarte posibil sa nu reusesti. Insa daca incepi sa actionezi, ai toate sansele sa ajungi unde ti-ai propus.
 
7. Consideri ca bunurile materiale iti aduc satisfactie
Exista un termen psihologic numit „adaptare hedonista”. Atunci cand cumperi un obiect, ai o satisfactie, insa aceasta dureaza foarte putin. Acelasi lucru este valabil in cazul oricarei achizitii: o casa noua, o masina noua, mobila noua. Pentru a recapata acea satisfactie pe care ai simtit-o, esti nevoit sa cumperi mereu altceva. Realitatea este ca nu vei putea obtine niciodata satisfactie de durata. Satisfactia autentica se obtine din actiuni, nu din achizitii. Daca vrei sa te simti fericit si satisfacut, fa ceva pentru tine si pentru viitorul tau. Fa o diferenta in viata altcuiva.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.91 din 5 - 41 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016