Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre interviul de angajare

Tags: interviu de angajare, intrebari de baraj, piata locurilor de munca, contact vizual

In timpul unui interviu pentru angajare, recrutorul iti va pune cateva intrebari de baraj, destul de inteligente incat sa nu iti dai seama de scopul lor si va incerca sa te descopere, sa isi dea seama ce fel de persoana esti.
Iata cateva lucruri pe care cel mai probabil nu le stii despre interviul de angajare, insa din cauza competitivitatii de pe piata locurilor de munca, ar trebui sa tii cont de ele:

1. Daca ti se ofera ceva de baut in afara de apa, in mod special cafea, nu trebuie sa accepti niciodata

Recrutorul cu siguranta nu este dispus sa piarda 10 minute din timpul lui pentru a te astepta pe tine sa iti bei cafeaua. In plus, daca simteai nevoia sa bei neaparat o cafea, puteai sa o faci inainte de a ajunge la interviu. Asadar, in cazul in care recrutorul iti ofera o cafea, trebuie sa o refuzi in mod politicos, mai ales pentru pentru ca te va face sa te simti mult mai relaxat, iar tu trebuie sa fii foarte atent si concentrat.

2. Nu te aseza pana nu iti spune recrutorul sa faci asta

Nu te aseza pana nu ti se spune pe ce scaun sa stai, iar atunci cand primesti unul incearca sa te asezi cat mai comfortabil pe toata suprafata lui si nu doar pe o mica parte, stai drept si pastreaza un bun contact vizual. Daca vei lasa impresia ca esti o persoana timida, angajatorul nu va fi prea increzator in abilitatile tale de a-l ajuta sa isi dezvolte afacerea.

3. Ghiceste varsta intervievatorului tau, insa altereaza-ti raspunsul in functie de personalitatea lui

Probabil vei reusi sa il cunosti putin pe angajatorul tau pana sa ajunga sa te intrebe cati ani ii dai si va face asta doar daca se va simti jignit de faptul ca ii vorbesti cu dumneavoastra. In functie de personalitatea lui ii poti da fie varsta pe care crezi cu adevarat ca o are, fie scazi cativa ani din aceasta, pentru a nu-l face sa se simta ofensat.

4. Pastreaza atentia tuturor recrutorilor prin contact vizual

Atunci cand participi la un interviu de angajare iar comisia de recrutare este formata din mai multe persoane, incearca sa pastrezi un contact bun cu fiecare membru in parte, insa trebuie sa tii cont ca atunci cand raspunzi la o intrebare trebuie sa ai primul contact vizual cu persoana care ti-a adresat-o si apoi cu colegii sai, iar spre sfarsitul raspunsului intoarce-ti din nou privirea la persoana care ti-a pus intrebarea.

5. Daca recrutorul se joaca in timpul interviului, nu il lasa sa iti distraga atentia

Incearca sa nu te concentrezi pentru a descoperi ce se joaca intervievatorul tau in timp ce raspunzi la intrebari pentru ca ai putea sa spui unele lucruri pe care nu le-ai fi spus in mod normal si pentru ca te va distrage de la ceea ce este cu adevarat important. Poate fi un joc strategic pentru a observa daca te poti concentra la doua lucruri in acelasi timp si pentru a-ti testa reactiile.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016