Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum isi aleg angajatii cei mai influenti oameni din lume

Tags: selectarea angajatilor, oameni de afaceri, directori executivi, departament de resurse umane

Cei mai multi directori executivi nu au suficient timp pentru a tine personal interviul cu persoanele care doresc sa se angajeze in compania lor, insa principiile si prioritatile lor sunt respectate de catre departamentul de resurse umane, care se ocupa de angajari in locul lor.
Angajarile sunt decizii importante, pe care liderii companiilor sunt nevoiti sa le ia. De asemenea, aceste angajari constituie si un risc pe care liderii si-l asuma.

Iata cinci sfaturi pe care directorii executivi celebri le impartasesc tuturor celor care sunt nevoiti sa faca angajari:

1. Karl Heiselman, director executiv la Wolff Olins

"In trecut, am lucrat cu persoane foarte bune in ceea ce fac, insa atunci cand compania ta nu este interesata de acele aptitudini pe care persoanele respective le au, nu este un semn tocmai bun. Imi amintesc ca odata am intervievat o persoana cu o pozitie destul de importanta din ce am vazut eu de la distanta, insa avea o figura destul de agresiva, fapt ce m-a determinat sa renunt la procesul de angajare."

2. Ed Heffernan, presedinte si director executiv la compania Alliance Data Systems

"Nu ai nevoie de specialisti care sa fie experti in ceea ce fac. Este mult mai important sa gasesti pe cineva foarte bine organizat si cu foarte bune calitati sociale. Acesti oameni pot fi gasiti peste tot, insa trebuie sa va asumati un risc atunci cand ii angajati."

3. Robert Iger, detinatorul si directorul executiv al companiei The Walt Disney Company

"Trebuie sa fii optimist. Atunci cand vii la locul de munca trebuie sa afisezi un entuziasm puternic. Nu ii poti lasa pe oameni sa te vada in momentele mai putin fericite, atunci cand  treci peste un esec, de exemplu. Atunci cand dai gres, nu o face cu mediocritate, fa acest lucru intr-un mod original, asumandu-ti un risc."

4. Jeff Weiner, director executiv la compania online LinkedIn

"Cea mai frecventa intrebare pe care o primesc astazi este legata de studenti si de cate sanse au acestia sa isi faca o cariera imediat dupa ce termina facultatea. Pe cat de simplu suna, cea mai scurta versiune a raspunsului este urmatoarea: fiecare trebuie sa fie determinat, indiferent de varsta pe care o are, sa iti faca o cariera in domeniul in care doreste."

5. Tony Hsieh, director executiv la compania Zappos

"De obicei, interviurile pe care le acordam noi au doua parti. Managerul care se ocupa de angajari tine un interviu cu persoana doritoare pentru  a se informa in legatura cu lucrurile standard: calitati, aptitudini, experienta, abilitate tehnica. In a doua parte, posibilul anngajat este invitat sa aiba un interviu alaturi de mine, pentru a cunoaste si eu mai bine persoana care s-ar putea ocupa de compania pe care am construit-o cu greu." 

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016