Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa gasesti locul de munca potrivit pentru tine

Tags: loc de munca, munca potrivita, retele de socializare, satisfactie la munca

Atunci cand isi cauta un loc de munca oamenii devin agitati si nervosi, nehotarati fata de directia spre care sa se indrepte, tinand cont de faptul ca in prezent nu toti au norocul sa munceasca in domeniul in care au urmat si studiile. Asta ii determina sa apeleze la prietenii lor apropiati, sa le ceara sfaturi, sa ii intrebe daca li se potriveste un loc de munca sau altul.
Important este ceea ce iti doresti tu sa faci si nu ceea ce considera prietenii tai ca este bine pentru tine. Alegerea unui loc de munca reprezinta o decizie importanta, de aceea iti voi prezenta cateva idei care sa te indrume catre un drum corect:

1 Socializeaza corect

Vorbeste mai putin cu prietenii apropiati si petrece mai mult timp vorbind cu cunostintele. De ce sunt mai potriviti oamenii de care nu esti atat de apropiat sa iti faca rost de un loc de munca? Pentru ca ei cunosc alti oameni, in timp ce prietenii tai apropiati probabil fac parte din acelasi cerc social ca si tine. Noile cunostinte iti deschid usa catre retelele de socializare din care nu faceai parte.

Astfel intalnesti persoane noi, intri intr-un mediu diferit. Cu prietenii tai apropiati probabil vorbesti tot timpul, cititi aceleasi carti si aveti multe activitati in comun. Ce ar mai fi sa si lucrati impreuna? De aceea, trebuie sa profitam de orice oportunitate care se iveste.

In plus, comunicarea pe retelele de socializare este vitala pentru mentinerea statutului de angajat, pentru cresterea salariului si pentru satisfactia personala. S-a dovedit ca angajatii activi pe platformele online de cele mai multe ori au performante mai bune fata de colegii lor.
 
2. Gaseste locul de munca potrivit

Gasesti un loc de munca, dar cum iti dai seama daca te va face sa te simti fericit si implinit? Cauta o meserie care iti permite sa faci acele lucruri la care excelezi, la care esti cel mai bun, care iti arata punctele tale forte.

Iata cum poti sa faci asta:

- identifica-ti punctele forte
- alege un job care iti permite sa le pui in aplicare in fiecare zi
- incearca sa iti pui in aplicare aceste puncte forte chiar de la actualul loc de munca

In cazul in care esti angajator, cauta angajati ale caror puncte forte sa se regaseasca in activitatile prevazute in fisa postului pe care urmeaza sa il ocupe.  

3. Satisfactia locului de munca

Ai obtinut un loc de munca. Ce satisfactii iti aduce? Multi oameni sunt plictisiti de munca pe care o fac in fiecare zi, iar unii dintre cei care nu au un loc de munca sunt mai fericiti decat cei care tocmai l-au pierdut. Motivul pentru care multi muncitori intentioneaza sa renunte la serviciu este ca nu se inteleg cu seful lor. Toate aceste aspecte trebuie trecute in revista si analizate pentru a descoperi daca locul de munca respectiv te face sau nu fericit, iti aduce satisfactia pe care ti-o doresti si iti permite sa faci ceea ce iti place cu adevarat.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016