Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa iti cauti un job si sa il alegi pe cel mai potrivit

Tags: alegerea jobului, cautarea unui loc de munca, pregatirea raspunsurilor

O persoana care isi cauta un job iti poate prezenta in orice clipa care este situatia pietei in momentul de fata. Acest lucru ii ajuta pe cei care isi cauta un loc de munca, inclusiv la interviurile la care participa.
Fenomenul social media si Internetul in general te pot ajuta foarte mult, in situatia in care iti cauti un loc de munca. Avand in vedere ca in ziua de astazi 91% dintre aduti folosesc instrumentele Social Media, iar in fiecare secunda se posteaza 750 de job-uri doar pe Twitter, instrumentele social media devin o sursa destul de importanta pentru cei fara loc de munca. Conturile de Faceebok, Twitter, blogurile sau pur si simplu site-urile companiilor la care vrei sa aplici te pot ajuta sa ajungi sa ai slujba la care visezi. Datorita acestor modalitati poti afla orice, oricand despre compania care te intereseaza.

Iata cinci sfaturi pe care le poti urma atunci cand iti cauti un job:

1. Afla totul despre postul respectiv

Nu tot ce vrei sa aflii despre postul pe care ti-l doresti se afla in simpla descriera din anuntul de angajare. Fiecare companie are o modalitate diferita de dispunere a posturilor, iar rolul fiecaruia in firma respectiva este unic. Exista anumite persoane din cadrul companiei respective pe care le poti cauta pe site-urile de socializare pentru a le intreba care sunt calitatile pe care le cauta pentru posturile vacante. De cele mai multe ori, aceasta lista a calitatilor si aptitudinilor poate fi lunga, insa trebuie sa fii foarte atent pentru ca sunt unele mai importante pe care cei din compania respectiva le considera standard. Trebuie sa ii surprinzi pe angajatori pentru a primi postul mult visat.

2. Afla intrebarile si pregateste-ti cu atentie raspunsurile

In cazul in care stii ce vei fi intrebat ceva la interviu ar trebui sa incepi sa iti pregatesti raspunsurile. Companii precum Google si Apple sunt foarte cunoscute pentru interviurile pe care le sustin. Acestia pun mare accent pe inteligenta si spontaneitate. Chiar daca nu poti afla toate intrebarile trebuie sa iti formezi o idee pentru a vedea zona in care te afli. De asemenea, exista forumuri pentru cei care isi cauta locuri de munca. Acolo vei gasi multe din amanuntele pe care le cauti si nimeni din compania la care vrei sa te angajezi nu ti le poate oferi. Mai mult decat atat, pe acele forumuri poti intalni persoane care au fost deja la interviul pentru care tu te pregatesti. Acestea iti pot da sfaturi destul de folositoare.

3. Cere ajutor

Sunt persoane carora nu le face placere sa lucreze pe postul pe care il au sau chiar in domeniul in care activeaza. Pentru a nu risca sa devii unua dintre acestea intreaba-ti apropiatii ce parere au despre jobul la care vrei sa aplici. Mai mult decat atat, daca ai cunostinte care lucreaza deja in compania sau macar in domeniul in care vrei sa intrii si tu, nu ezita sa ii intrebi care este parerea lor despre compania sau domeniul respectiv. De asemenea, prin intermediul social media poti organiza meeting-uri cu cei care lucreaza deja in compania respectiva pentru a-ti prezenta atat avantajele, cat si dezavantajele unui contract.

4. Patrunde in companie

Vrei sa te asiguri cum va fi viata ta dupa ce te angajezi pe postul respectiv? Singurul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te infiltrezi in companie. Desigur, poti gasi diferite informatii despre firma respectiva in diferite articole, pe internet si chiar de la oamenii care lucreaza acolo, insa cea mai buna modalitate este de a fi in mijlocul actiunii pentru a observa fiecare detaliu care te intereseaza.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016