Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepe declinul Facebook. Cum isi va pierde reteaua de socializare utilizatorii

Tags: retea de socializare, utilizatori facebook, mark zuckerberg, actiuni facebook

Cea mai importanta retea de socializare din lume ar putea sa piarda in urmatorii trei ani mai mult de trei sferturi dintre utilizatori, relateaza doi cercetatori americani.
Facebook, reteaua de socializare numarul unu la nivel mondial, ar putea ramane fara 80% dintre utilizatori pana in 2017. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de doi doctoranzi ai Universitatii Princeton din SUA.

Studiul a fost realizat in functie de progresul si apoi decaderea platformei MySpace, precursoarea retelei sociale Facebook.

Cei doi cercetatori, John Cannarella si Joshua Spechlere, care studiaza ingineria mecanica si aerospatiala la Universitatea Princeton, au explicat ca cea mai importanta retea de socializare la nivel global, care urmeaza sa implineasca 10 ani de existenta si care are peste 1,1 miliarde de utilizatori, se indreapta catre un declin abrupt.

"S-a demonstrat ca ideile, la fel ca maladiile, se propaga intr-o maniera infectioasa intre oameni, inainte de a muri, si acest lucru a fost descris cu succes de modelele epidemiologice", au scris cercetatorii.

Cei doi doctoranzi au utilizat un model epidemiologic modificat pentru a relata dinamica utilizatorilor retelelor sociale, folosind datele Google, care sunt de domeniu public.

Astfel au ajuns la concluzia ca reteaua de socializare Facebook, ale carei actiuni au atins marti un record de 58,51 dolari, a fost in plina glorie in 2012 si ar putea "cunoaste un declin rapid".

Acestia au ajuns la acest rezultat consultand si unele studii anterioare care aratau ca din ce in ce mai multi tineri au inceput sa renunte la reteaua sociala in 2013.

"Facebook ar putea cunoaste un declin rapid in anii care vin, diminuandu-si cu 20% capacitatea sa maxima, pana in decembrie 2014", au scris cei doi autori in studiul publicat pe site-ul ArXiv.org, in care mai estimeaza ca reteaua sociala ar putea pierde "80% din baza sa de utilizatori, intre 2015 si 2017".

Reteaua de socializare este stabila in prezent, iar averea directorului operational al Facebook, Sheryl Sandberg, a depasit un miliard de dolari, dupa ce actiunile retelei de socializare au inchis sedinta de tranzactionare pe bursa din SUA la un nou nivel record.

De asemenea, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, in varsta de 29 de ani, are o avere estimata la 19 miliarde de dolari.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016