Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu mai cumpara calculatoare

Tags: scaderea vanzarilor de pc-uri, sistem de operare windows, producatori de pc-uri, computere personale

Pentru prima data in ultimii 5 ani au scazut vanzarile de PC-uri in perioada sarbatorilor de iarna.
In trimestrul patru al anului trecut vanzarile de computere personale au scazut cu 6,4% , aceasta fiind prima scadere a vanzarilor de PC-uri in perioada sarbatorilor inregistrata in ultimii cinci ani, potrivit firmei de cercetare de piata IDC.
 
Desi sezonul sarbatorilor de sfarsit de an a fost marca de lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare Windows, acest lucru nu a condus la o crestere a cererii pentru PC-uri. In trimestrul al patrulea al anului trecut producatorii de PC-uri au vandut 89,8 milioane unitati la nivel mondial, in scadere cu 6,4% in ritm anual, pe masura ce consumatorii s-au indreptat spre tablete si smartphone-uri.
 
In cursul anului 2012 au fost vandute la nivel mondial 352 milioane de PC-uri, in scadere cu 3,2% comparativ cu anul anterior. Este pentru prima data dupa 2001 cand vanzarile de PC-uri au scazut in ritm anual. In 2011, livrarile mondiale de PC-uri au inregistrat o crestere de 1,7%.
 
Grupul american Hewlett-Packard Co. (HP) a ramas in continuare cel mai mare producator mondial de PC-uri controland 17% din piata, urmat de grupul chinez Lenovo Group care are o cota de piata de 16% si Dell Inc. cu o cota de piata de 11%, potrivit IDC.  



 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016