Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 lucruri aparent minore care iti saboteaza succesul

Tags: sabotarea succesului, vanzari rapide, greseli gramaticale, retele de socializare

In fiecare zi interactionam cu diferiti oameni, de la tineri studenti pana la profesori si antreprenori importanti. Cu unii dintre acestia doar ce ai facut cunostinta, in timp ce pe altii ii stii de ani de zile.
 Indiferent de varsta, clasa sociala sau profesie, este uimitor felul in care prin lucruri aparent minore oameni isi saboteaza din ce in ce mai mult succesul. Iata cinci aspecte minore prin care chiar si tu iti sabotezi succesul:
 
1. Gramatica
 
In ziua de astazi, felul in care oamenii vorbesc, atat pe retelele de socializare, cat si prin mesajele telefonice arata putin diferit fata de structurile gramaticale pe care le invatam in scoala. Faptul ca traim in secolul vitezei ne influenteaza in fiecare zi si se pare ca ne poate influenta in mod negativ. Atat prescurtarile, cat si cuvintele preluate din engleza ii fac pe unii din jurul nostru sa ne priveasca suspicios. Incearca sa folosesti un limbaj corect din punct de vedere gramatical pentru a evita sa fii judecat de catre ceilalti.
 
2. Vanzarile rapide
 
Atunci cand te hotarasti sa vinzi sau sa cumperi un anumit produs trebuie sa te gandesti foarte bine, pentru ca indiferent de situatie, daca nu calculezi bine vei putea avea de pierdut. In cazul in care achizitionezi o masina la mana a doua nu face tranzactia inainte de a vedea si a testa masina. Acest lucru se aplica indiferent de ce produs vrei sa cumperi sau sa vinzi.
 
3. Promiti prea multe
 
Asteptarile pe care cei din jur le au de la tine conteaza foarte mult. Incearca sa nu faci promisiuni in cazul in care stii ca nu vei fi capabil sa le onorezi. In acest fel vei reusi sa pastrezi intacta increderea pe care ceilalti din jurul tau o au in tine. Nu incerca sa impresionezi pe cineva facand o promisiune pe care nu vei reusi sa o respecti.
 
4. Lipsa de rabdare
 
In ziua de astazi lipsa de rabdare ne da tuturor batai de cap si avem din ce in ce mai multe de pierdut din cauza acestui aspect. Mai mult decat atat, ni se intampla uneori sa nu mai avem rabdare cu noi insine. Pentru a evita aceste situatii, incearca sa nu te gandesti doar la scop si analizeaza cu atentie fiecare pas pe care trebuie sa il urmezi pentru a ajunge la succes.
 
5. "Nu este vina mea"
 
Aceasta expresie este din ce in ce mai des folosita. Este adevara ca suntem oameni, iar a gresi este omeneste, insa se pare ca cei mai multi dintre noi se folosesc de aceasta scuza pentru a-i minti atat pe cei din jur cat si pe sine. Exista situatii in care trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce facem dar si pentru ceea ce nu reusim sa facem.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016