Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 pasi spre Rai: Cum sa gasesti un investitor providential

Tags: business angel, investitor providential, investitori, oameni, plan de afaceri, ingeri, pasiune, faliment

Investitorii providentiali (business angels) sunt cei care baga bani in firme care se dezvolta. De obicei, ei vor sa se implice in conducerea afacerii. Asta nu-i e rau deloc, fiindca s-au priceput sa faca multi bani. Ei cunosc toate dedesubturile. Iata zece lucruri care te-ar putea ajuta "sa agati" un astfel de investitor.
1. Relatiile - cei mai buni investitori sunt cei pe care-i intalnesti frecventand activ cercurile locale de afaceri. Uneori, ei sunt cei care pun ochii pe tine, iar, daca “miros” vreo oportunitate, s-ar putea sa faca eu primul pas.
 
2. Navigarea - Internetul este o cale exceelnta pentru a descoperi cercuri de afaceri nationale si locale cu investitori providentiali. Aceste cercuri mijlocesc intalnirea dintre intreprinzatori si investitori. Pe majoritatea site-urilor de acest fel, iti poti inregistra oportunitatea de afaceri.
 
3. Performante - investitorilor le plac oamenii cu “palmares”. Chiar daca ai ghinionul unui esec, daca poti demonstra ca ai invatat ceva din asta, cei mai inteligenti investitori nu te vor ocoli.
 
4. Planul - planul tau de afaceri trebuie sa acopere toate aspectele si sa explice simplu si concret ce doresti sa obtii.
 
5. Comert - investitorii providentiali sunt cu adevarat interesati de afaceri verificate care vor sa se dezvolte. Unii vor baga bani in dezvoltarea de tehnologii noi, dar numai daca este in domeniul lor de specializare.
 
6. Profitul - niciun investitor n-o sa-si arunce banii intr-o “gaura neagra”. Asa ca, daca esti intr-o situatie critica si nu mai ai lichiditati, sunt slabe sanse sa te ajute vreunul.
 
7. Oportunitati - sa ai in minte clar de ce-ti trebuie bani si ce-ti vor aduce ei. Dezvoltarea doar de dragul dezvoltarii nu este un motiv suficient! Trebuie sa stii precis ce vrei!
 
8. Riscul pe din doua - spune-i ca ai bagat tot ce-ai avut in afacere si mai ai nevoie de numai 30.000 de euro pentru a atinfge apogeul. Investitorul tau iti va fi alaturi trup si suflet!
 
9. In regula - trebuie sa detii toate documentele corespunzatoare: drepturi de autor si brevete, licente software, asigurari etc. Ingerilor providentiali nu le plac surprizele.
 
10. Pasiune - implicarea ta trebuie sa fie evidenta; trebuie sa cauti oportunitatile, nu sa te temi ca vei da faliment.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 10 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016