Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 motive pentru care angajatii generatiei X renunta la job

Tags: generatia x, de ce renunta angajatii la job, ce este generatia x

Generatia X este formata din persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani. Se pare ca cei care fac parte din aceasta generatie sunt cunoscuti pentru lipsa de loialitate pe care o afiseaza fata de compania la care lucreaza in prezent.
Potrivit unui studiu realizat de Deloitte Consulting LLP, doar 37% din cei care fac parte din aceasta generatie planuiesc sa ramana alaturi de compania la care lucreaza, spre deosebire de cei 44% din generatia Y si 52% din generatie Baby Boomers.
 
Iata cinci motive pentru care angajatii generatiei X renunta la posturile pe care le ocupa:
 
1. Lipsa de incredere in corporatii
 
Cei din generatia X nu se simt foarte bine atunci cand lucreaza intr-o corporatie, deoarece atunci cand erau proaspat angajati au fost martori la concedierea persoanelor de varsta lor, in favoarea noilor veniti. Mai mult decat atat, cei din generatia seniorilor isi amana iesirea la pensie, ceea ce ii nemultumeste pe cei din generatia X, deoarece nu sunt avansati pe posturile pe care si le doresc.
 
2. Vor sa devina proprii lor sefi
 
In ziua de astazi, cei din generatia X sunt din ce in ce mai ambitiosi in ceea ce priveste deschiderea unei noi afaceri. Se pare ca devin mult mai buni antreprenori decat cei din generatia Y, care erau pana acum asociati cu aceasta meserie. Potrivit unui studiu condus de catre cei de la The Center for Work Like Policy, aproximativ 40% din barbatii generatiei x si 25% din femeile aceleiasi generatii au afirmat ca vor sa devina in cele din urma antreprenori.
 
3. Sunt recrutati
 
Oamenii din generatia X in comparatie cu cei din celelalte generatii sunt mai deschisi atunci cand se ivesc noi proiecte sau atunci cand sunt recrutati de alti manageri.
 
 
4. Vor sa se realizeze
 
Pana acum, cei din generatia X au lucrat mai mult in umbra celorlalte generatii, deoarece se aflau in zona de mijloc ca varsta. Aceasta lipsa de incredere si faptul ca se apropie de varsta de 50 de ani ii determina pe multi angajati din generatia X sa isi caute un alt loc de munca. Prin aceste schimbari ei spera sa se realizeze in domeniul in care activeaza.
 
5. Isi formeaza o familie prea tarziu in comparatie cu ceilalti
 
Potrivit studiilor celor de la The Center for Work Life Policy, cei din generatia X sunt fortati de imprejurari sa isi formeze o familie dupa varsta de 30 de ani. Studiul arata ca 43% din femeile care fac parte din generatia X si 32% din barb atii din aceeasi generatie nu au copii, insa planuiesc acest lucru.

 
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016