Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 trucuri pentru a-ti transforma biroul in spatiul de munca ideal

Tags: pozitie corecta calculator, pozitie corecta monitor, pozitie corecta birou

Pranzul te gaseste in fiecare zi epuizat, cu dureri de cap, iar ochii te ustura constant? Conditiile in care iti desfasori zilnic activitatea stau la baza acestor consecinte, care in timp se vor agrava.
Asadar, este cazul sa iei si sa iti imbunatatesti conditiile de munca, nu numai pentru a preveni aparitia bolilor, ci pentru a-ti face fiecare zi mai fericita si pentru a lucra mai cu scor si a fi mai productiv.

Iata cele 5 trucuri pe care ti le propunem:

Nu mai sta cocosat



Cele mai multe persoane care lucreaza la birou au tendinta de a sta cocosate, pentru ca aceasta pozitie le permite sa se apropie mai multe de monitor, iar astfel considera ca se pot concentra mai bine. Fa un experiment: lasa-ti scaunul mai jos sau ridica-l astfel incat sa poti sta sprijinit de spatar si sa poti sa iti rezolvi si sarcinile mai usor. Astfel iti vei proteja ochii, dar nu vei mai suferi nici de dureri de spate in fiecare zi.

Nu te mai chinui sa citesti caracterele minuscule



Trebuie sa editezi/corectezi un text care este scris cu caractere minuscule? Nu numai ca iti vei epuiza ochii, dar iti vei pierde si abilitatea de concentrare la un moment dat. Atunci cand fisierul iti permite, utilizeaza zoom-ul, iar cand nu, copiaza textul intr-un alt format si editeaza-l acolo!

Conversatiile la telefon



Incearca sa folosesti cat mai des castile atunci cand vorbesti la telefon. Nu numai ca vei putea face si alte lucruri in acelasi timp, dar astfel vei putea sa iti mentii pozitia corecta a spatelui.

Aseaza-ti corect mouse-ul si tastatura



Pozitia corecta pentru persoanele care lucreaza la calculator, in afara de mentinerea coloanei vertebrale drepte, se refera la asezarea mouse-ului si tastaturii, care trebuie fixate la inaltimea cotului, asta dupa ce scaunul a fost reglat la inaltimea corespunzatoare.

Pozitia corecta a monitorului



In mod normal, ecranul calculatorului trebuie asezat la nivelul ochilor si la distanta de aproximativ un metru fata de utilizator. Monitorul este de asemenea indicat sa fie pozitionat perpendicular fata de ferastra, pentru a evita reflexiile orbitoare.
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016