Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti extrovertit sau introvertit? Afla ce job ti se potriveste

Tags: extrovertit, muncitor, job, meserie

Un studiu recent realizat de compania CareerBuilder ne arata care sunt cele mai potrivite joburi pentru persoanele extrovertite si ce fel de joburi se potrivesc persoanelor introvertite. Extrovertitii sunt in general mai entuziasti, mai vorbareti, mai energetici si mai sociabili, in timp ce introvertitii sunt mai retrasi, mai rezervati si mai putin "galagiosi".
Studiul indica faptul ca persoanele extrovertite sunt mai predispuse sa ocupe pozitii de conducere – 22%, comparativ cu doar 18% dintre introvertiti. Totusi, asta nu inseamna ca introvertitii nu pot ocupa functii de conducere sau ca nu pot castiga la fel de mult ca si extrovertitii. Iar atunci cand ocupa functii de conducere, introvertitii au tendinta sa devina din ce in ce mai extrovertiti.
 
Doriti sa stiti ce fel de job vi s-ar potrivi in functie de tipul de personalitate? Daca sunteti o persoana sociabila si comunicativa, iata o lista a joburilor pe care majoritatea extrovertititilor le prefera:
 
- muncitor in constructii
- farmacist
- terapeut
- planificator de evenimente
- asistenta medicala
- analist financiar
- actor / entertainer
 - contabil
- reprezentant vanzari
- ofiter de politie
- pompier
- reprezentant relatii cu clientii
 
In schimb, daca sunteti o persoana mai rezervata si mai linistita, va puteti orienta catre urmatoarele joburi, care sunt preferate de persoanele introvertite:
 
- designer vestimentar
- bucatar
- inginer
- fizician
- operator masini
- programator / dezvoltator software
- scriitor / redactor
- mecanic
- medic veterinar
- sofer de tir
- om de stiinta
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 17 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 1 comentarii

symbolstar 12-Nov-2012 22:01:15
De cand unui extrovertit i se potriveste exclusiv sa fie contabil sau unui introvertit sa fie medic veterinar sau sofer de tir ? Cei ce produc astfel de studii ca si cei ce le preiau si le dau mai departe sunt rupti cu totul de realitate, nu au produs niciodata nimic si nu au nici cea mai vaga idee de natura practica a oricarei meserii ci doar de teorii de marketing si HR ce conduc sistematic la declinul omenirii. Dar poate ca asta se doreste! Oamenii competenti sunt tinuti in fundal iar incompetentii produsc teorii halucinante si ii promoveaza pe cei asemeni lor. E bine si va fi si mai...mare dezastrul!

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016