Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu mai folosi smartphone-ul si laptop-ul in interes de serviciu dupa terminarea programului. Risc de imbolnavire

Tags: smartphone, laptop, imbolnaviri, tablete, dureri de gat, dureri de spate, stres, ore de program

Persoanele care obisnuiesc sa lucreze folosind smartphone-urile, laptop-urile sau tabletele dupa terminarea programului se expun unor riscuri grave de imbolnavire, relateaza BBC News.
O postura necorespunzatoare in timpul folosirii acestor dispozitive poate conduce la dureri de gat si spate.
 
Situatia este alarmanta, avand in vedere ca doua treimi din persoanele intervievate in cadrul unui studiu online au declarat ca isi continua munca de acasa, in afara orelor de program. In general, un angajat obisnuit petrece mai bine de doua ore suplimentare pe zi cu un astfel de dispozitiv in fata.
 
Desi poate parea o idee buna, daca alegem sa lucram de acasa in afara orelor de program iar acest lucru devine un obicei, ne putem confrunta cu dureri severe de gat si spate, precum si cu alte boli cauzate de stres. Cel mai grav este cand folosim dispozitive pe care le tinem in mana, si nu ne gandim la postura adoptata.
 
Daca ne simtim supraincarcati la locul de munca, ar fi bine sa ii spunem managerului. Stresul si supraincarcarea nu sunt benefice nimanui si pot cauza boli grave. Daca simtim presiunea de a lucra zilnic cateva ore in plus de acasa, este clar ca lucrurile au scapat de sub control.
 
Specialistii ne recomanda sa vorbim cu managerii in cazul in care nu reusim sa acoperim volumul de munca in timpul orelor de program si sa invatam sa mai si oprim laptop-urile si smartphone-urile, pentru binele nostru.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016