Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Persoanele atractive au mai mult succes pe plan profesional

Tags: aspect fizic placut, succes, frumusete, standard de frumusete, persoane atractive, incredere de sine

Multe studii au demonstrat ca persoanele atractive au in general mai mult succes pe plan profesional, obtin mai usor un loc de munca, sunt promovate mai repede si castiga in general mai mult decat cele mai putin atractive din punct de vedere fizic.
Cercetatorii au studiat in detaliu modul in care frumusetea fizica influenteaza succesul unei persoane. Se pare ca angajatii cu aspect fizic placut ajuta companiile sa isi creasca profiturile si sunt considerati a fi mai valorosi decat cei mai putin „inzestrati”. Spre exemplu, un agent de vanzari cu aspect fizic placut are sanse mult mai mari de a castiga clienti noi, deoarece oamenii vor fi mai dispusi sa aiba incredere in el si sa cumpere produsele sau serviciile pe care acesta le comercializeaza.
 
Persoanele atractive castiga cu usurinta increderea oamenilor, sunt mai convingatoare si ceilalti isi doresc sa petreaca mai mult timp in compania lor. Totodata, oamenii cu aspect fizic placut dau dovada de mai multa incredere in sine, ceea ce ii si face sa para mai atractivi in ochii celorlalti si sa aiba mai mult succes.
 
Cercetatorii din cadrul mai multor universitati au realizat un studiu privind modul in care frumusetea fizica afcteaza succesul unei persoane. Studiul s-a limitat la modul in care aspectul fizic placut influenteaza decizia de angajare a candidatului in cadrul unui interviu. S-a demonstrat faptul ca persoanele care aveau anumite semne din nastere sau alte „defecte” au primit calificative mai slabe din partea angajatorilor in urma interviului si ca aspectul fizic a avut un impact negativ asupra evaluarii finale.
 
Cu cat candidatul este mai putin atractiv din punct de vedere fizic, cu atat angajatorul isi aminteste mai putin despre ceea ce a spus acesta in cadrul interviului si cu atat este mai putin probabil ca acesta sa fie angajat.
 
Chiar daca norocul nu este de partea celor care nu corespund standardelor de frumusete, acestia pot atinge bineinteles succesul. Insa expertii sugereaza ca acestia sa nu opteze pentru domenii in care aspectul fizic placut este o cerinta de baza. Este important ca acestia sa isi scoate in evidenta punctele forte pentru a contrabalansa oarecum acest dezavantaj.

Sursa: Business Insider
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016