Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre oameni, pentru a-ti ajuta afacerea

Tags: factori emotionali, relatii sociale, comportament uman, nevoia de comunicare, nevoia de ascultare

Ascultarea si intelegerea oamenilor din jur, indiferent ca sunt angajatii, colegii de munca, furnizorii sau clientii tai, reprezinta o prioritate pentru orice afacere de succes si mai ales pentru un lider care se respecta.
Din acest motiv, iti vom prezenta cinci factori care sa te ajute sa iti stabilizezi strategia de afaceri, in functie de preferintele celor din jur:

1. Cu cat mai multi, cu atat mai bine

In timp ce exista destul de multi oameni rai in aceasta lume, cei mai multi dintre noi ne-am lasat inima in locul potrivit si incercam din rasputeri sa facem ceea ce consideram ca este cel mai bine, tinand cont de resursele pe care le detinem. Aratandu-ti cele mai bune intentii, ii vei determina pe oameni sa fie atrasi de tine, precum de un magnet.

2. Oamenii cred in povesti

Inca din momentul in care oamenii s-au asezat pentru prima oara in jurul unui foc de tabara, au fost captivati de taramul magic al povestilor, deoarece povestile dau sens factorilor si evenimentelor care, lipsite de ele, ar parea pur si simplu fara sens. Asadar, poti organiza petreceri la birou cu ocazii speciale sau reuniuni ale angajatilor, pentru a te asigura ca au ce povesti.

3. Oamenii actioneaza mai intai emotional si apoi intelectual

Foarte putini sunt acei oameni care mai intai evalueaza faptele si abia apoi iau o decizie. Majoritatea se grabesc sa decida inainte de a analiza situatia, iar apoi incearca sa gaseasca motive plauzibile care sa dovedeasca faptul ca hotararea lor a fost una buna. Asadar, atunci cand te plictisesti de luat decizii, evalueaza factorii care iti provoaca reactii emotionale, iar apoi incearca sa ii controlezi si vezi ce iese.

4. Oamenii au nevoie sa fie auziti

Oamenii care nu pot comunica si cei care comunica insa nu au pe nimeni care sa ii asculte, reprezinta definitia neputintei. Daca nu esti un bun ascultator, relatiile tale cu cei din jur sunt terminate, iar daca doar te prefaci ca asculti si de fapt nu intelegi nimic, vei fi detestat pentru totdeauna, iar un lider nu are nevoie de asa ceva.

5. Oamenii iubesc sa aiba relatii sociale

Cu exceptia catorva persoane ciudate, singuratice si nonconformiste, cu totii iubim sa fim inconjurati de oameni, care sa fie acolo cand avem nevoie sa discutam cu ei. Tocmai de aceea, orice serviciu sau produs de succes incearca sa aduca oamenii impreuna intr-un fel.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016