Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 reguli de conduita in social media

Tags: social media, reguli de conduita, retele de socializare, facebook, twitter, comportamente

Cu toate ca petrecem foarte mult timp pe internet, in special pe retelele de socializare, multi dintre noi nu stim cum ar trebui sa ne comportam in mediul online. Cei de la PC World au realizat o lista cu cele mai neplacute comportamente intalnite pe retelele de socializare.
1. Prima regula – Nu dezvalui prietenilor prea multe detalii personale
De cate ori ai regretat postarea anumitor lucruri online? Uneori facem confesiuni inutile si dezvaluim prea multe detalii personale care ne pot face rau mai tarziu. Invata din greseli si nu mai posta nimic la betie sau la suparare.
 
2. A doua regula – Nu folosi social media pentru a tine predici/a-ti exprima neincetat opiniile
Daca obisnuiesti sa iti exprimi in mod frecvent convingerile politice sau morale, vei fi in scurt timp dispretuit de ceilalti utilizatori.
 
3. A treia regula – Nu transforma social media intr-un forum de plangeri si reclamatii
Daca iti place sa te plangi in mod frecvent si sa umpli news feed-ul prietenilor cu comentarii negative, atunci nu te mira daca prietenii vor disparea unul cate unul din lista.
 
4. A patra regula – Nu deveni o sursa de stiri
Ne place sa primim in news feed cele mai noi stiri din diverse domenii. Insa preferam sa primim stirile de la autoritati in domeniu. Nu incepe sa spui tu ce au mai facut starurile  de la Hollywood, ce echipa a castigat meciul cu o seara inainte sau ce a mai declarat vreun om politic. Vrem sa primim stirile de la site-uri specializate.
 
5. A cincea regula – Nu pretinde ca esti vreun guru
Daca nu stiai inca, nimanui nu ii place sa primeasca in fiecare zi in news feed citatele inspirationale pe care le postezi. E in regula daca postezi cate un citat din cand in cand, dar nu e cazul sa exagerezi cu „intelepciunea”.
 
6. A sasea regula – Nu te lauda
Daca obisnuiesti sa te lauzi frecvent pe Facebook, nu ar trebui sa te mire faptul ca nimeni nu te mai suporta. Chiar daca pare greu de crezut, nimanui nu ii pasa ce lucruri extraordinare ai mai facut. Nu uita: lauda de sine nu miroase-a bine.
 
7. A saptea regula – Nu deveni expert in social media
Aceasta regula se adreseaza in special utilizatorilor Twitter. Consideri ca ai devenit brusc expert in social media si iti place sa adaugi un hashtag in fata oricarui cuvant, dar si sa folosesti prescurtari? Nu mai adresa intrebari doar pentru a-ti scoate in evidenta „expertiza” in domeniu si nu ii mai dojeni pe ceilalti utilizatori pe care ii consideri fara „social media skills”. 
 
8. A opta regula – Nu posta actualizarile de pe celelalte retele de socializare
Daca folosesti programe care iti distribuie acelasi continut pe toate retelele de socializare, opreste-te. Nimeni nu vrea sa vada tweet-urile tale pe Facebook.
 
9. A noua regula – Nu distribui informatii care sunt interesante doar pentru tine
Stim cu totii cum arata acele actualizari de stare vagi si incomplete, care nu sunt intelese decat de persoana care le-a scris. (De exemplu: „Nu pot sa cred ca mi s-a intamplat asa ceva” sau „De-abia astept ziua de maine”). Nimeni nu va intelege la ce te referi. Nu mai cersi atentie.
 
10. A zecea regula – Nu posta imagini pe care nimeni nu vrea sa le vada
Nu mai posta fotografii pe care ti le faci singur in oglinda sau in care iti etalezi „frumusetea” in ipostaze jenante. Oamenii normali nu vor sa vada asa ceva. Cu astfel de fotografii vei atrage doar atentia unor persoane cu caracter indoielnic.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016