Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 norme ale etichetei pe Facebook

Tags: eticheta, facebook, prieteni, familei, colegi

Facebook este o binecuvantare pentru femeile ocupate. Poti vedea ce-ti fac prietenii si rudele, poti sa dai peste prieteni de demult, hrani noi relatii, dar si conecta profesional. O singura problema: normele de eticheta pe Facebook nu sunt intotdeauna atat de clare ca cele de bune maniere din lumea reala.
Pentru a nu face greseli prea mari, exista cateva sfaturi utile:
 
1. Cand ii cereti unei persoane sa va devina prieten(a), scrieti-i acesteia un mesaj personal.
 
Daca nu ati mai vorbit cu persoana respectiva de ani buni, se prea poate ca aceasta sa nu-si aminteasca cine sunteti. Mesajele scurte sunt cele mai indicate: "Salut! Nu ne-am mai vazut de la terminarea liceului! Ce mai faci?"
 
Daca vreti in schimb sa va imprieteniti cu cineva pe care nu l-ati cunoscut inainte, scrieti un mesaj separat, inainte de a trimite cererea de prietenie. Riscati altfel sa pareti sacaitori, poate chiar dubiosi si veti fi ignorati. Explicati motivele alegerii in mesaj si asteptati raspunsul inainte de a merge mai departe.
 
2. Nu va descarcati toate emotiile pe Facebook.
 
Este in regula sa te autocompatimesti, dar asta nu trebuie sa devina un obicei, pentru ca oamenii se satura repede de morocanosi. Putem sterge o postare, dar nu putem face acelasi lucru si cu cuvintele din mintea oamenilor care le-au citit deja.
 
3. Administrati lista de prieteni.
 
Aceasta lista de prieteni este una dintre cele mai bune instrumente ale Facebook. Ne permite sa alegem cine vede anumite postari, asa ca putem seta ca numai colegele de serviciu, de exemplu, sa vada pozele de nunta. Sugestia ar fi sa se creeze liste separate, pemtru prieteni, familie, colegi de munca etc.
 
4. Nu faceti concursuri de popularitate pe Facebook.
 
Chiar vreti sa aveti 800 de prieteni? Studiile au aratat ca, in medie, un om poate administra doar 150 de relatii, directe sau online, pe parcursul unei vieti. Daca primiti o cerere de prietenie din partea cuiva necunoscut sau indezirabil, ignorati-l. Nu va temeti ca-l jigniti. Multi oameni trimit cereri si apoi uita de ele. Se poate sa nici nu observe ca nu ati dat niciun raspuns.
 
5. Fiti atenti la ce postati.
 
Pare evident, dar si o afirmatie absolut benigna ca "Week-end-ul pare sa nu mai vina!" poate sa-i cada greu sefului. Mai mult, urmatoarea oferta de slujba poate sa vina chiar din partea unui contact de pe Facebook, asa ca puneti-va mereu intr-o lumina pozitiva. Un filtru bun este si bunul simt.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016