Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 reguli pentru mai multa siguranta pe Facebook

Tags: siguranta, setari de confidentialitate, aplicatii, facebook, retele de socializare, cont, informatii personale

Te-ai gandit vreodata cat timp petreci pe Facebook? De multe ori, nu suntem constienti cat de multe informatii personale alegem sa distribuim de buna voie pe Facebook si nu ne gandim ca pot exista consecinte negative ulterioare.
Iata cateva lucruri de care sa tii cont, conform SecurityNewsDaily.com:
 
1. Nu divulga informatii de identificare personala, cum ar fi adresa postala, numarul de telefon sau ziua de nastere.
 
Daca tii cu tot dinadinsul sa faci cunoscute astfel de informatii personale, asigura-te ca ai setat ca acestea sa fie vizibile doar prietenilor din lista, nu publicului larg. Regula numarul 1 pe Facebook este urmatoarea: Verifica toate setarile de confidentialitate si efectueaza modificarile necesare pentru a te asigura ca nu sunt distribuite mai multe informatii decat ar trebui. Aceasta este recomandarea tuturor expertilor in securitate informatica.
 
2. Fii atent la mesajele, postarile de pe perete sau tweet-urile primite, chiar si cele din partea prietenilor
 
Exista multi hackeri care sparg conturile utilizatorilor Facebook si apoi trimit sau posteaza link-uri catre pagini malitioase, care, odata accesate, iti infecteaza computerul personal si le ofera hackerilor acces la datele tale. Asadar, este indicat sa privesti cu circumspectie toate link-urile primite pe Facebook.
 
3. Daca ii permiti copilului tau sa intre pe Facebook, instruieste-l in prealabil

Asigura-te ca acesta a inteles ce inseamna confidentialitatea si in ce consta furtul datelor personale. Acesta trebuie sa stie cum sa se fereasca de oamenii rau-intentionati. Parintii ar trebui sa se ocupe de configurarea setarilor de confidentialiate, astfel incat acestea sa fie cat mai stricte.
 
4. Alege o parola sigura si schimb-o la intervale regulate
 
Toti utilizatorii retelelor de socializare ar trebui sa isi aleaga o parola unica pentru contul de Facebook. Pentru a fi cat mai puternica, o parola trebuie sa includa atat cifre, cat si litere mici si majuscule. Este indicat sa iti schimbi parola frecvent, pentru a evita orice fel de riscuri. De asemenea, nu trebuie sa divulgi aceasta parola nimanui, nici macar membrilor familiei sau prietenilor apropiati.
 
5. Nu iti face cunoscute planurile de vacanta
 
Exista numeroase cazuri in care utilizatorii Facebook au fost jefuiti dupa ce postasera pe Facebook cand si unde urmau sa plece in vacanta. Nu face aceasta greseala – nu ai de unde sa stii cine ar putea vedea aceste informatii.
 
6. Alege-ti cu grija prietenii
 
Aceeasi regula valabila si in viata reala, este aplicabila si pe Facebook: Fii selectiv. Nu adauga in lista decat persoanele pe care le cunosti si a caror identitate poate fi dovedita. Accepta solicitari de prietenie doar in partea persoanelor cunoscute, ne recomanda toti expertii.
 
7. Daca accesezi contul de Facebook din alte locatii, asigura-te ca sesiunea de browsing este una sigura
 
Daca folosesti un alt computer pentru a-ti accesa contul de Facebook, trebuie sa te asiguri ca informatiile nu vor fi pastrate in computerul respectiv. Alege intotdeauna conexiunea HTTPS, deoarece aceasta iti ofera mai multa siguranta.
 
8. Sterge aplicatiile pe care nu le mai folosesti
 
Daca ai folosit in trecut anumite aplicatii pe Facebook, le-ai acordat acces la datele contului tau. In cazul in care nu le stergi, accesand setarile de confidentialitate, aplicatiile respective vor permite in continuare advertiserilor si partilor terte sa aiba acces la informatiile din profilul tau.
 
Nu uita: daca esti pe Facebook, tu esti produsul, nu consumatorul.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016