Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

9 lucruri pe care nu ati stiut ca le puteti face pe LinkedIn

Tags: linkedin, stiri, companie, google,

Se pare ca LinkedIn a adaugat cateva caracteristici care fac faciliteaza socializarea, impartasirea ideilor si a link-urilor intre profesionistii unui anumit domeniu. Pe langa share, exista insa si alte caracteristici care pot fi folosite si de care poate nu stiati.
1. Dati share la link-uri si urmariti-le pe LinkedIn Today.
 
LinkedIn Today este un serviciu de stiri si de link-uri pe care le dau utilizatorii. Puteti sa cautati articolele populare in functie de subiect sau sa verificati pagina de inceput pentru stirile generale. Gasiti LinkedIn Today sub butonul de "Stiri", in partea de sus a ferestrei contului.
 
2. Cautati actualizari cu ajutorul LinkedIn Signal.
 
Vreti sa stiti cine vorbeste despre o tema de care sunteti interesati? Duceti-va la bara de cautare cu actualizari, "Updates", din partea dreapta sus. Aceasta este o modalitate excelenta de a va face noi relatii si de a descoperi la ce dau share cei din domeniul dumneavoastra de interes.
 
3. Actualizati-va pagina companiei.
 
LinkedIn ofera multe posibilitati de customizare a paginilor de business. Este un spatiu excelent de postare a slujbelor disponibile, a noutatilor privind compania si legaturi catre produse sau servicii ale acesteia.
 
4. Optimizati URL-ul.
 
LinkedIn ataseaza automat de profilul dumneavoastra un URL ciudatel care include multe cifre si litere. Pentru a-l curata, puteti alege un URL personalizat pentru profilul dumneavoastra public. Aceasta masura va ajuta Google sa ridice pozitia numelui dumneavoastra in cautare, plus ca va va oferi un statut de respectabilitate in fata celor care va cauta si care au acelasi set de abilitati. Pentru a schimba URL, mergeti la pagina de editare a profilului si mergeti pana la sectiunea "Profil public". Dati clic pe butonul de editare de langa URL pentru a alege unul nou.
 
5. Inscrieti-va in grupurile care au legatura cu domeniul dumneavoastra.
 
LinkedIn este plin ochi de grupuri care acopera aproape toate profesiile si ai abilitatile. Cautati o tema legata de interesele dumneavaostra si alegeti grupul care vi se potriveste cel mai bine. Aceste grupuri nu doar o modalitate excelenta de a fi la curent cu noutatile, dar si de a va conecta cu alti profesionisti din domeniu.
 
6. Profitati de rezultatele cautarii pe Google.
 
Google pare sa favorizeze LinkedIn cand se cauta nume de persoane. Stiind asta, asigurati-va ca profilul dumneavoastra este cat se poate de curat. Potentialii angajatori va pot cauta pe Google, asa ca, daca nu v-ati facut ordine pe profil, acum e momentul sa o faceti.
 
7. Asigurati-va ca profilul dumneavoastra este complet si actualizat.
 
Dupa cum am mai spus, daca cineva va cauta dupa nume, este posibil ca profilul de LinkedIn sa apara primul. Poate fi neplacut sa dea peste un profil incomplet. Ultimul lucru pe care vi-l doriti este sa aveti inclusa numai ultima functie. Cu cate includeti mai multe date, cu atat veti da mai bine.
 
8. Vreti o promovare? 
 
Daca sunteti in cautarea unei slujbe mai bune sau vreti o promovare, ar fi bine sa cautati un pic si pe LinkedIn. Veti gasi persoane care au deja functia respectiva si puteti sa va faceti o idee despre ce abilitati va lipsesc pentru a o obtine, la randul dumneavoastra.
 
9. Aveti rapid nevoie de un CV?
 
LinkedIn dispune de un instrument util cu ajutorul caruia va puteti construi intr-o clipita un CV acceptabil.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016