Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adolescentii sunt cei mai mari consumatori de media sociale? Gresit, vroiati sa spuneti adultii

Tags: adolescenti, retele de socializare, media sociale, facebook, linkedin

In ultimii doi ani, numarul celor care folosesc site-urile de socializare s-a dublat, iar plaja de varsta s-a mutat spre segmentul de populatie cu o varsta mai inaintata, spune un nou raport al Pew Research. Utilizarea de media sociale aproape se dubleaza pe masura ce utilizatorii imbatranesc.
Aproape 59% dintre americanii intervievati au declarat ca folosesc cel putin un site de socializare, ceea ce reprezinta o crestere fata de procentul de 26% din 2008. Intre timp, a crescut si varsta medie a adultilor care intra pe aceste site-uri, la 38 de ani, in noiembrie 2010, de la 33 de ani in 2008, femeile acoperind 56% dintre utilizatori (fata de 53% in 2008).
 
Topul primelor patru retele de socializare cu cei mai multi utilizatori: Facebook, MySpace, LinkedIn si Twitter, fiecare avand audienta sa relativ distincta. De exemplu, numarul barbatilor de pe LinkedIn este aproape dublu fata de cel al femeilor: 63% fata de 37%. In cazul celorlalte platforme, sunt mai multi utilizatori femei.
 
Utilizatorii de MySpace sunt cei mai tineri: cei cu varste de peste 36 de ani ating doar 32% dintre audienta site-ului. A se face comparatia cu utilizatorii de LinkedIn, unde 56% dintre utilizatori au peste 36 de ani. 
 
Cat despre Facebook, aceasta retea le domina in mod clar pe celelalte. In lumea digitala, 92% dintre fanii retelelor de socializare folosesc Facebook, 29% - MySpace, 18% - LinkedIn si 13% - Twitter.
 
In medie, utilizatorii Facebook au cam 229 de prieteni. Care sunt activitatile pe care le fac in mod normal, intr-o zi obisnuita? Actualizarea statusului: 15%, comentarii postate la ce au publicat altii: 22%, comentarii la poze: 20%, apasarea butonului de "Imi place"/ Like in cazul continutului altui utilizator: 26% si trimiterea de mesaje private: 10%.
 
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016