Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ar trebui sa te intrebi inainte de a implementa o strategie de social media

Tags: social media, strategie de marketing, facebook, twitter, pinterest, linkedin, audienta tinta, investitie

Daca iti doresti sa folosesti social media ca instrument de marketing, este bine sa iti raspunzi mai intai la urmatoarele intrebari:
1. Care este scopul final?
Ce iti doresti sa realizezi prin intermediul retelelor de socializare? De multe ori, companiile uita sa isi stabileasca un obiectiv in acest sens. Canalele social media pot fi utilizate in scopuri multiple, asa ca este bine sa iti definesti clar obiectivele inainte sa te apuci de treaba. Stabileste daca vrei sa atragi clienti noi, sa iti cresti vanzarile, sa oferi servicii de customer service, sau pur si simplu sa iti promovezi brandul.
 
2. Cat vrei sa investesti in social media?
Multe companii mici cred ca social media este ceva trecator si nu vor sa se implice prea tare. Daca investesti foarte putin si nu ai mare incredere in eficienta unei astfel de strategii, nu vei face altceva decat sa pierzi vremea degeaba. Integreaza social media in strategia de marketing a companiei si acorda-i acelasi grad de importanta  ca oricarei alte initiative de marketing. Scopul marketingului prin social media este de a furniza audientei tinta continut de calitate, interesant si valoros. Daca iti dezamagesti clientii, oferindu-le doar jumatati de masura si nu interactionezi cu ei, le vei transmite un mesaj negativ.
 
3. Cine se va ocupa de strategia de social media?
 O greseala majora este aceea de a lasa strategia social media pe mana celor mai tineri membri ai companiei. Cu toate ca acestia se pricep mai bine la comunicarea in mediul online, nu inseamna ca au si cunostintele necesare pentru promovarea eficienta a brandului. Candidatul ideal trebuie sa fie la curent cu tot ce e nou pe retelele de socializare, insa trebuie sa cunoasca in profunzime si audienta tinta, valorile si obiectivele companiei.
 
4. Ce platorme vei utiliza?
Exista numeroase platforme de socializare, insa nu poti fi eficient pe toate.
 
Reteaua LinkedIn este ideala pentru interactiunea cu alte companii, gasirea unor candidati potriviti pentru posturi vacante, demonstrarea expertizei intr-un anumit domeniu, gasirea de clienti potriviti si parteneri strategici.
 
Chiar daca toata lumea este Facebook, nu este chiar asa usor sa ai succes aici. Peste jumatate dintre utilizatorii Facebook au peste 26 de ani. Este locul ideal in care sa comunici cu fanii, sa iti fidelizezi clientii si sa te faci cunoscut.
 
Pe Twitter poti oferi informatii utile audientei tinta, sa interactionezi in mod direct cu aceasta, sa descoperi ce isi doresc clientii, dar si ce fac firmele competitoare.
 
Daca poti crea continut video interesant si captivant, YouTube este alegerea ideala pentru promovarea afacerii. Poate fi o unealta extrem de utila in atragerea de noi clienti si pastrarea celor vechi.
 
Pe Pinterest, iti poti promova produsele si serviciile prin intermediul imaginilor. Avand in vedere ca peste 80 la suta din utilizatorii acestei retele sunt femei, aici iti poti comercializa cu succes produsele.
 
 Via Inc
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016