Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cel mai frumos cadou pe care ti-l poti face

Tags: dezvoltare personala, succes, fericire, incredere, prieteni, stima de sine

Ne dorim cu totii sa ajungem intr-un loc anume, fie ca vorbim de un statut, de o destinatie reala sau de o dorinta catre care ne canalizam in prezent toata energia. Fara sa uitam de calatoria in sine pe care o parcurgem zi de zi, exista lucruri pe care dorim sa le schimbam in permanenta.
Inainte de a reusi sa vedem schimbate insa acele lucruri care poate ne displac in prezent, va trebui sa incepem cu noi insine. Stim prea bine ce se spune: "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume".

Asa ca cel mai bun inceput trebuie sa porneasca tot cu tine. Fa-ti cadou schimbarea in bine si fa-ti aceste promisiuni, incepand de acum:

1. "O sa accept tot ce sunt si tot ce nu sunt". Stima de sine vine din convingerea ca meriti tot ce e mai bun. Asa ca ai incredere in tine. Pierdem prea multe zile comparandu-ne cu ceilalti si dorindu-ne sa fim altcineva. Fiecare are punctele lui slabe si punctele forte si abia atunci cand accepti ce esti si ce nu esti vei gasi fericirea si succesul.

2. "O sa-i apreciez pe ceilalti pentru ce sunt". Uneori, modul in care percepem o persoana nu este si cel care defineste persoana in cauza. Poata ca din afara acestia par fericiti, doar poate ca duc cu ei o suferinta mare. Am fi suprinsi sa descoperim nefericirile pe care le ascund unii oameni. Asa ca fii atent la cei din jurul tau si iubeste-i pentru ceea ce sunt si nu pentru cum ai vrea sa fie.

3. "O sa vorbesc frumos si constient cu ceilalti". Deschide-ti mintea inainte sa incepi sa vorbesti si nu rosti cuvinte grele doar fiindca esti intr-o dispozitie mai putin buna. Fii calm si gestioneaza-ti emotiile. Vei avea multe ocazii sa-ti schimbi starea, insa iti va fi greu sa recuperezi cuvintele rostite.
4. "O sa vorbesc frumos si constient cu mine". Cuvintele pe care ni le spun si pe care le constientizam mult prea putin trebuie sa fie intotdeauna unele de incurajare si de apreciere, ar trebui sa fie cuvinte pe care i le-am spune unui prieten. Ne vorbim continuu in tacere, iar o parte din noi va crede fiecare cuvant. Asa ca intreaba-te urmatorul lucru: "Daca as avea un prieten care mi-ar vorbi asa cum imi vorbesc mie, cat de mult timp l-as lasa sa-mi fie prieten?".

5. "O sa renunt sa mai incerc sa controlez tot". Nu putem sa controlam tot ce se intampla sau tot ce ni se intampla. Dar asta nu inseamna nici pe departe ca nu putem gasi fericirea sau linistea. Acestea se afla deja in noi. Atunci cand lasam lucrurile sa se desfasoare in voia lor si nu ne mai impotrivim, viata va incepe sa curga altfel.
Autor: Mihaela Pascu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016