Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frecvente greseli din mediul online

Tags: internet, google, facebook, date personale, browser web

Internetul este plin de surprize, care nu sunt intotdeauna cele mai placute. Oricat de mult am incerca sa ne protejam viata privata, atunci cand ne conectam la internet, ne expunem, vrem nu vrem. Iata cateva din cele mai des intalnite greseli facute online, care ne pot costa pe viitor daca nu suntem atenti:
1. Introducerea datelor personale utilizand conexiuni nesigure – atunci cand completam online informatii personale precum numarul cardului de credit, adresa, numarul de telefon sau datele de logare, trebuie sa avem grija sa folosim o conexiune HTTPS, in locul celei clasice HTTP. De asemenea, lucrurile se schimba atunci cand folosim o conexiune Wi-Fi publica, deoarece atunci oricine isi poate baga nasul in datele noastre personale. Prin urmare, atunci cand trebuie sa introduceti date importante si personale, uitati-va ca in bara URL sa apara https://  si evitati folosirea retelelor Wi-Fi publice.
 
2. Informatiile personale care raman in browserul web – avand in vedere cat timp petrecem pe zi in fata computerului, este lesne de inteles ca oricine isi arunca privirea pe istoricul browserului nostru web poate colecta nenumarate informatii referitoare la preferintele noastre. Site-urile accesate, produsele achizitionate si datele de logare pe retelele de socializare – toate acestea pot furniza informatii detaliate unei persoane rau-intentionate. Obisnuiti-va sa va stergeti istoricul in mod frecvent si nu permiteti persoanelor straine sa va acceseze computerul.
 
3. Permiterea monitorizarii locurilor in care mergem – atunci cand distribuim de buna voie pe site-uri precum Facebook sau Foursquare locatia noastra prezenta, prin intermediul unor aplicatii de check-in, facem publice niste informatii foarte importante care ne pot cauza chiar neplaceri. Daca doriti cu orice pret sa faceti check-in pe Facebook, o puteti face ulterior, astfel incat locatia sa nu fie dezvaluita in timp real.
 
4. Utilizarea unei parole nesigure pe care o schimbati rar – in cazul in care nu doriti sa renuntati la parola simpla si usor de retinut in favoarea uneia mai complexe, dar mai sigure, atunci va expuneti multor riscuri inutile. Folosirea unei parole mai complexe care poate fi totusi usor de memorat va diminua considerabil riscul ca un cont sa fie hackuit.
 
5. Subevaluarea datelor personale – cu toate ca majoritatea site-urilor sunt disponibile gratuit utilizatorilor, trebuie stiut ca atunci cand decidem sa ne facem un cont Facebook sau Google+, vom acorda acestor site-uri accesul la datele noastre personale. Cel mai adesea, aceste site-uri vand informatiile noastre personale unor companii terte, care afla preferintele noastre si astfel ne pot viza mult mai usor prin reclame si anunturi publicitare. Nu inseamna ca trebuie sa incetam a mai folosi retelele de socializare, insa trebuie sa retinem faptul ca serviciile “gratuite” nu sunt cu adevarat asa. Platim pentru acestea prin renuntarea la o parte din viata privata.
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016