Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai intalnite greseli de pe Facebook, care pot fi insa evitate

Tags: facebook, setari de confidentialitate, greseli, news feed, prieteni, aplicatii, informatii personale

Fie ca vrem sa recunoastem sau nu, alegem zilnic sa impartasim aspecte intime din viata noastra pe Facebook. Iar in ciuda multitudinii de functii utile pe care platforma de utilizare ni le pune la dispozitie, exista "capcane" la tot pasul si suntem predispusi sa facem multe greseli pe care le putem regreta ulterior.
Iti prezentam in continuare cateva astfel de greseli si modul in care poti prelua din nou controlul asupra contului de Facebook:
 
1. Sa nu iti revizuiesti aplicatiile
Iti mai amintesti cator aplicatii le-ai dat acceptul de-a lungul timpului? Cu siguranta, exista multe de care ai uitat complet. Atunci cand un prieten din lista distribuie un articol prin intermediul unei aplicatii de stiri, de exemplu, trebuie sa aprobi respectiva aplicatie pentru a putea citi articolul. Acelasi lucru se intampla si in cazul jocurilor. Care este problema? Aceste aplicatii au acces la informatiile tale personale. Nu ai de unde sa stii ce vor face companiile din spatele acelor aplicatii cu datele colectate, insa este indicat sa iti revizuiesti pagina de aplicatii si sa stergi toate aplicatiile nedorite, pe care nu le mai folosesti. Poti de asemenea sa restrictionezi o aplicatie, fara sa o stergi.
 
2. Sa nu iti filtrezi news feed-ul
Daca te-ai saturat de informatiile inutile insirate in News Feed si vrei sa citesti doar actualizarile cu adevarat importante, inseamna ca nu ti-ai filtrat deloc continutul pana acum. Daca ai un prieten care posteaza multe lucruri inutile si nu vrei sa ii mai vezi actualizarile, poti face acest lucru. Ai optiunea sa setezi ce fel de actualizari vrei sa primesti de la fiecare utilizator in parte, inclusiv sa nu ti se afiseze deloc actualizarile unui anumit utilizator.
 
3. Sa nu umbli la setarile de confidentialitate
Daca te multumesti cu setarile "din fabrica", vei avea de suferit. Bineinteles ca Facebook isi doreste sa afle cat mai multe despre tine si sa si poata folosi datele colectate, asadar, este datoria ta sa te asiguri ca informatiile tale nu vor fi facute publice sau ca setarile nu te vor afecta in mod negativ. Exista multi utilizatori care nici nu se ating de setarile de confindentialitate, neacordandu-le importanta cuvenita. Intra aici si efectueaza modificarile necesare. Chiar daca aceasta activitate iti va consuma din timp si energie, se va merita. Asta doar daca nu iti doresti ca toate fotografiile si actualizarile tale de stare sa poata fi vizionate de oricine, oricand.
 
4. Sa te "imprietenesti" cu oricine
Daca te uiti in lista de "prieteni" si observi ca pe jumatate dintre ei nu i-ai cunoscut vreodata in viata reala, e cazul sa iti reanalizezi strategia. Nu de alta, dar alegi astfel sa iti impartasesti informatiile personale cu necunoscuti. Chiar daca nu ti se pare un aspect important in acest moment, este posibil sa regreti pe viitor. Incearca sa iti filtrezi inclusiv prietenii din lista. Nu uita ca Facebook a introdus recent optiunea de a adauga prietenii in mai multe liste, in functie de importanta acestora (Prieteni apropiati, cunostinte, familie, restrictionat, etc.).
 
Lista greselilor nu este nici pe departe completa. Ar mai fi multe de adaugat, printre care:
- sa nu folosesti o parola sigura
- sa distribui prea multe informatii personale
- sa nu folosesti HTTPS in loc de HTTP
- sa petreci prea mult timp pe retea
- sa nu restrictionezi notificarile primite prin email
si multe altele.

Sursa: Lifehacker
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016