Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci curatenie de primavara pe Facebook

Tags: facebook, curatenie de primavara, setari de confidentialitate, informatii publice

Daca tot a venit primavara, de ce sa nu facem putina curatenie si in contul de Facebook? De cate ori v-ati revizuit setarile de confidentialitate sau informatiile pe care le-ati facut publice la un moment dat?
Fie ca folositi reteaua de socializare doar pentru a comunica ocazional cu vechi cunostinte si prieteni, fie ca aveti sute de prieteni si petreceti ore intregi zilnic pe site, ar fi bine sa mai aruncati o privire si asupra profilului personal, deoarece acesta este practic cartea dvs. de vizita in mediul online.
 
Puteti incepe de exemplu prin a revizui informatiile personale pe care ati ales sa le impartasiti cu prietenii, aplicatiile utilizate si publicul larg. Puteti selecta cine doriti sa vada fiecare postare in parte, de exemplu, puteti ascunde anumite postari, astfel incat doar anumiti prieteni din lista sa le poata vedea.
 
Este indicat de asemenea sa aruncati o privire si asupra aplicatiilor carora le-ati acordat permisiunea de a va accesa profilul la un moment dat. Probabil ca ati dat accept mai multor aplicatii de-a lungul vremii, aplicatii pe care nu le mai folositi, dar care continua sa aiba acces la informatiile dvs. personale. Curatati lista de aplicatii si pastrati-le doar pe cele pe care le folositi in mod frecvent.
 
Uitati-va si peste informatiile personale, cum ar fi ziua de nastere, orientarea religioasa, scolile frecventate, joburile avute, si asa mai departe. Nu uitati ca aceste informatii pot fi colectate si folosite ulterior de aplicatii terte, dar si de Facebook, pentru crearea de reclame targetate.
 
Nu va sfiiti nici sa va “desprieteniti” de oamenii cu care nu mai aveti nimic in comun, sa mai dati cate un “unlike” din cand in cand paginilor de brand care nu va mai intereseaza sau sa va dezabonati de la pagini sau persoane publice care va incarca News Feed-ul zilnic cu informatii nefolositoare.
 
Puteti sa va impartiti prietenii in mai multe liste, sa alegeti care sunt prietenii cei mai apropiati si membrii familiei de la care doriti sa aflati cele mai multe noutati.
 
Iar daca sunteti in cautare de un job, nu uitati sa va actualizati biografia si datele personale si sa le faceti publice pentru a putea fi gasit cu usurinta de catre angajatori. 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.64 din 5 - 7 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016