Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti faci profilul de LinkedIn irezistibil

Tags: profil de linkedin, actualizarea cv-ului, adaugare fotografie

Nu ti-ai mai modificat profului de LinkedIn de cateva luni sau mai rau, de cativa ani? Este timpul sa iei masuri! Acesta reprezinta imaginea ta profesionala. Intre timp, site-ul s-a transformat dintr-o simpla pagina care continea strict experienta ta profesionala (CV-ul) in ceva mult mai complex, cu unelte interactive pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca dar si de socializare.
Nu mai este suficient doar sa scrii care au fost ultimele tale locuri de munca si despre cursurile absolvite, desi sunt necesare si aceste informatii.

Iata ce trebuie sa adaugi profilului tau de LinkedIn pentru a-l face irezistibil:

1. Adauga o fotografie

Nimic nu este mai bun decat o fotografie actualizata. Da, o fotografie, chiar daca nu este vorba de pagina ta de Facebook, insa alege ca acea imagine sa te reprezinte profesional. De aceea, trebuie sa fie clara si sa apari doar tu in ea! Nu cu iubitul, nu cu grupul de prieteni! Nu uita de tinuta, trebuie sa pari un profesionist.

2. Reimprospateaza-ti CV-ul

Ai avut o mare realizare in cursul acestui an? Sectiunea in care ti-ai completat experienta profesionala reprezinta locul in care iti poti adauga si reusitele tale! In cazul in care nu ti-ai completat inca rubrica, este momentul sa o faci, iar daca ai facut-o anul trecut, trebuie neaparat actualizata.

3. Scoate termenii la moda din anii trecuti

Profilul tau contine cuvinte pe care le folosea toata lumea in anii trecuti? Acestea te fac sa pari invechit si lipsit de imaginatie, asa ca fa-le sa dispara. Potrivit LinkedIn, aceste cuvinte sunt: creativ, organizat, eficace, experienta extinsa, palmares, motivat, inovator, abilitati de comunicare, dinamic, orientat catre rezultate, adaptabil la munca in echipa, multitasking.

4. Scrie despre ultima ta experienta intr-un ong/voluntariat

Ceea ce faci dupa ce iesi pe usa biroului spune mai multe despre tine decat iti poti imagina. Angajatorii vor ajunge sa te cunoasca mai bine, sa isi dea seama cum esti in viata ta de zi cu zi daca vor citi despre cum iti petreci timpul. Sectiunea in care trebuie sa notezi aceste actiuni o poti gasi in editarea profilului/voluntariat.

5. Urmareste cativa lideri importanti

LinkedIn a adaugat in octombrie o noua rubrica, ce permite utilizatorilor sa urmareasca liderii de opinie importanti. Postarile lor vor fi afisate pe pagina ta de profil, ceea ce reprezinta un bun mod de a fi la curent cu subiectele in voga din domeniu.


Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.

Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016