Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti protejezi contul Facebook de hackeri

Tags: hackeri, cont facebook, spargere cont, securitate online, spargere conturi facebook, date personale

Toata viata personala se afla pe Facebook: prietenii, cunostintele, fotografiile, mesajele, evenimentele la care ai participat si locurile in care ai fost. Astfel ca, in nefericitul caz in care contul tau este spart, simti ca viata ti-a fost de-a dreptul invadata.
Site-ul Mashable a analizat aceasta problema, avand in vedere numarul tot mai mare de utilizatori care au sesizat activitati suspecte pe conturile lor de Facebook. Exista diverse moduri in care un hacker iti poate accesa datele personale pe Facebook.
 
Cea mai des utilizata metoda este trimiterea de link-uri malitioase prin chat sau postarea acestora pe peretele utilizatorului. Odata ce utilizatorul da click pe link-ul respectiv, este activat un virus care sterge programele anti-virus instalate pe computer si apoi trimite link-ul mai departe catre toti prietenii din lista utilizatorului respectiv.
 
Iata cateva sfaturi pentru a te feri de astfel de atacuri:
 
- revizuieste setarile de siguranta si activeaza functia de notificare in cazul in care contul tau este accesat de pe un alt computer.
- nu da niciodata click pe link-uri suspecte, chiar daca sunt venite din partea prietenilor, si instiinteaza imediat persoana respectiva deoarece contul sau a fost virusat
- nu accepta cereri de prieteni de la necunoscuti
- raporteaza imediat orice activitate suspecta, astfel incat sa fie inlaturata
- nu descarca nicio aplicatie suspecta sau a carei autenticitate nu poate fi verificata
- ai grija cand accesezi Facebook-ul folosind hotspot-uri wi-fi publice. Cel mai indicat ar fi sa nu te loghezi in astfel de imprejurari.
 
Facebook, alaturi de McAfee, Symantec si alte companii de securitate informatica au creat impreuna Antivirus Marketplace, prin care ofera utilizatorilor software antivirus gratuit pentru o perioada de proba.
 
Autor: Adelina Moisan


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 8 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016