Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Da, este adevarat: Exista servicii pentru viata ta digitala de dupa moarte

Tags: marketing, social media, google, facebook

Social media au devenit parte a vietii zilnice a oamenilor de peste tot din lume. Profilurile de Facebook si de Twitter sunt moduri de comunicare principale, dar si ca mod de prezentare publica a detinatorului de pagina. Asa ca unii utilizatori social media au inceput sa faca aranjamente privind paginile lor social media pentru momentul in care nu vor mai putea sa le administreze.
Se pare ca guvernul Statelor Unite ii incurajeaza pe utilizatorii social media sa desemneze un executor online, un prieten apropiat sau un membru al familiei cu acces la conturile online, cel care va fi responsabil pentru inchiderea sau mentinerea acestora dupa decesul utilizatorului.
 
Servicii digitale de dupa moarte
 
Google
 
Unele companii, inclusiv Google, au si caracteristici care ii lasa pe utilizatori sa indice ce sa se intample cu conturile lor dupa ce decedeaza. Detinatorii de conturi pe Google pot folosi serviciul Inactive Account Manager pentru a desemna un executor sa contacteze Google dupa moartea lor pentru a primi acces pe conturi. Executorul treuie sa dea o copie dupa certificatul de deces si alte informatii pentru a castiga acces pe conturi pe care le poate apoi inchide.
 
Facebook
 
Utilizatorii Facebook au o alta optiune. Si de data asta este nevoie ca un membru al familiei sa furnizeze dovezi ale decesului. Apoi poate fi initiata o campanie de comemorare pe pagina. Prietenii pot sa se uite la pozele incarcate si pot scrie mesaje de comemorare.
 
Twitter
 
Si Twitter are politici similare. Politicile permit accesul conturilor utilizatorului, dupa moartea acestuia.
 
Daca totusi intentionezi sa fii cat mai „viu” printre prieteni, chiar si dupa moarte, poti accesa aplicatia LivesOn care iti mentine activ contul de Twitter. Iti va crea postari noi si chiar va interactiona cu ceilalti utilizatori. Aplicatia foloseste inteligenta artificiala pentru a monitoriza activitatea contului tau personal, pentru a imita cat mai bine intentiile decedatului utilizator. 
 
Pentru a folosi LivesOn, trebuie sa te loghezi si sa alegi pe cineva apropiat care sa-i alerteze pe cei de la Twitter ca nu mai esti printre noi.
 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016